Cât costă să postezi pe blogul meu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Blogul lui Andrei Fornea

Demult am dorit să dedic un mesaj criticolor mei (forumiştilor invizibili) celor care mă provoacă să fiu şi mai sigur pe ceea ce scriu şi să nu dau nici un pas inapoi în ciuda comentariilor neghioabe ale marii majorităţi. Articolele au stârnit multe nemulţumiri şi asta nu pentru că eu scriu foarte rău dar pentru că bat în stânga şi-n dreapta atunci când se merită şi recunosc că nu prea am favoritţi. Eu nu privesc viaţa aşa cum este la televizor, dar mai important, nu mă amăgesc pe mine însumi şi nu mă îndur să cred în ceea ce vreau eu, dar în ceea ce este, de facto.

Acum la subiect. Ieri am postat un articol cu titlul „Românii despre moldoveni sau NAŢIUNEA ROMÂNĂ în prezent” în care am prezentat comentariile câtorva forumişti ai Protv-ului român, care au numit moldovenii „sălbaticiuni preistorice”. Articolul a stârnit controverse oriunde a fost publicat iar eu am primit caracteristici de genul „plătit de Voronin”, „romanofob”, „prorus” iar un comentator care şi-a ascuns identitatea (unul din categoria eroilor invizibili) a scris următoarele: „uitati-va la fotografia autorului acestui ”interesant” articol. Mi se pare mie s-au e mai “negru” decat un etnic roman sau moldovean? Culmea: el striga “tiganii”:)”.

Nu ştiu ce importanţă ar trebui să le dau acestor comentatori care în opinia mea, nu sunt departe de ce vizaţi în articol. Eu mă întreb dacă un blogger poate fi totodată rusofob, romanofon, moldovean, comunist, anticomunist, liberal. Eu m-am regăsit în toate, cel puţin din spusele criticilor. Din păcate, atât mediul online moldovenesc cât şi cel românesc e prin de eroi care se ascund sub identităţi false şi puţini care au curajul de a spune lucrurilor pe nume. Un comentator mă întreaba de ce nu scriu despre NIT, altul îmi zice de ce nu critic comuniştii. Bă oameni buni, mai răsfoiţi blogul meu să vedeţi despre ce sunt cele câteva sute de articole. Vă garantez că sunt mai echidistant ca mulţi dintre cei care îi aplaudaţi doar pentru că fac ceea ce va place.
Atât timp cît vom avea critici neconstructivi, vom rămâne o societate care ştie a lătra la articole incomode care reprezintă de fapt realităţi pe care nu vrem să le cunoaştem. Acceptăm în continuare minciunile dulci şi nicidecum adevărul de afară.

Acum fac publice preţurile pentru articolele scrise pe blog:

Voronin, pentru articolul „Românii despre moldoveni sau NAŢIUNEA ROMÂNĂ în prezent” – 500 euro
Ghimpu, pentru articolele incomode despre PLDM, Filat şi Bodiu – 5000 lei
Filat, pentru articolele despre gafele lui Ghimpu – 4000 lei + o plimbare cu X5-ul
Plahotniuc, pentru articolul „Vlad Filat, taci, măcar azi” – 100 dolari
Filat, pentru articole Plahotniuc şi mafia – 2000 lei
Liga Tineretului Rus, pentru articolul „La mulţi ani Moldova, nu mă opresc să te iubesc” – 500 lei
Chirtoacă, pentru articolele în care îl favorizez la alegerile locale – 75 lei
Publika, pentru gafele de la protv – 800 lei
Lupu, pentru articolul despre NIT „Să-i cunoaştem la faţă pe cei care ne dezinformează” – 600 lei
Traian Băsescu, pentru 28 articole în apărarea limbii române – un salariu prezidenţial + o cină la Cotroceni
Valeriu Pasat, pentru articolele despre predarea religiei în şcoli, – 1000 euro+3 lumânări
Godea şi Mocanu, pentru articolul „În Moldova mai este loc pentru un partid politic” – 50 euro
Ghimpu, pentru articolele despre ocupaţia sovietică şi nesimţirea ruşilor – 6000 lei+invitaţie în PL

(Pamflet. A se trata ca atare).

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii