Capcana opoziției de Ziua Independenței!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Moldova și-a serbat Ziua Independenței! 25 de ani de cînd Moldova își construiește o nouă istorie. A ajuns, unde a ajuns. Doar că această sărbătoare a fost umbrită de diversiunea forțelor care în ultimele luni și-au îndreptat eforturile, exclusiv, spre subminarea stabilității Republicii Moldova.

O pseudo-opoziție care a militat, inclusiv prin organizații ca Antifa, pentru a crea în Moldova un focar de instabilitate. Cei cu Dreptatea și Adevărul, care strigă că sunt poporul, dar tot ce vor e aruncarea țării într-o zonă de haos. Alegeri totale, nesupunere, echivare de la plata impozitelor și nesupunerea civilă. Instrumentele preferate ale noilor partisani politici, de la Petcov, pînă la Năstase și Usatîi.

Amenințările cu care toți acești afaceriști politici au bombardat opinia publică și-au demonstrat efectul. Autoritățile au întreprins măsurile maxime de securitate pentru a-i feri pe părinții cu copii, veteranii și toți cei care au venit la sărbătoare. Măsuri posibil din prima exagerate, dar reieșind din exemplele anterioare,  necesare. Cei de la Dreptate și Adevăr au făcut încercări să devastezde Parlamentul. Oamenii lui Petrenco și Petcov au venit cu lanțuri și țevi din metal la sediile de stat cu intenția de a pătrunde cu forța. Și multe alte isprăvi ale așa numitei opoziții.

Provocatorii nici pînă acum nu-și ascund intențiile de a atrage polițiștii în capcană. Petcov recunoaște că a aruncat în polițiști, scrie portalul www.politics.md.

Unul din liderii și principalii actori ai tentativei de incitare la acțiuni de protest sâmbătă în centrul Chișinăului, fostul deputat Alexandru Petcov a recunoscut luni că a aruncat în polițiști. Doar că după cum spune el a aruncat cu… hârtie igienică. Cel puțin așa a declarat Petcov într-o conferință de presă când a fost întrebat de jurnaliști despre gestul său. Ceea ce nu a explicat Petcov este cum a făcut ca hârtia igienică să zboare mai mulți metri ca să ajungă la polițiști. Or, după cum se vede din imaginile video, în momentul când a aruncat, Petcov nici măcar nu era în primele rânduri ale protestului ci s-a ascuns după mai mulți participanți. Astfel, aruncând de la mai mulți metri distanță de polițiști hârtia igienică (el nu a specificat dacă era sau nu folosită n.red) aceasta mai degrabă putea să cadă în capul colegilor săi din Platforma DA și partidul lui Usatîi.

Avocata tuturor manifestanților din Republica Moldova Ana Ursachi a încercat să-i ia apărarea și lui Petcov, după care a schimbat cursul discuției spre alt subiect. Aceasta însă nu a spus cum îl va apăra pe colegul ei Nicolae Josan, surprins în timp ce lovea un carabinier de vreo 18 ani, care pur și simplu își făcea meseria de Ziua Independenței, în timp ce alții îndeplineau comenzile venite de peste hotare menite să transforme această zi într-o baie de sânge, mai scrie www.politics.md

Indiscutabil, forțele de ordine au procedat corect și chiar mult mai puțin dur decât ar proceda colegii europeni. Acolo, unde orice perturbare a ordinii publice este sancționată imediat de către forțele de ordine. În Moldova, se pare, opoziția preferă să se folosească doar de beneficiile eurointegrării, dar nu și de obligațiunile și sancțiunile apllicate în statele membre a acestei comunități.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole