Candu, erou național? Chiar așa?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Recenta inițiativă  de a modifica în mod vizibil Constituția  a suscitat interesul popular.

Mai ales cînd s-a ajuns la propunerea modificării articolului 13 referitor la denumirea corectă și oficială a limbii de stat din Republica Moldova.

Se părea că ideea va fi abandonată din mers, dar PD-ul a zis că Nu.

Nu, Nu și iar Nu, precum rostise tovarășul deputat Bondarciuk în Sovietul Suprem al R.S.S. Moldovenești, în 1989, cînd nu s-a reușit legiferarea Limbii Române drept limbă oficială și de stat.

Acum  PD-ul, repet, a zis că Nu  se oprește din mers.

Fiindcă acum și Curtea Constituțională a zis că Se Poate.

PD-ului atîta i-a și trebuit ca să acționeze.

Da, da, PD-ul, care pînă la preluarea președinției de către Plahotniuc, era format din 2 tabere antagoniste în acest sens.

Una, în frunte cu Plahotniuc și Candu, care declara că vorbește  limba română și cea de a doua tabără, în frunte cu Lupu-Diakov, care jura că limba moldovenească este cea care trebuie să rămînă pe veci oficializată în Legea Fundamentală a republicii.

Săptămîna trecută Candu, președintele legislativului de la Chișinău, a declarat că parlamentarii nu renunță la inițiativă.

Marți, Plahotniuc, președintele PD-ului, a repetat că vorbește în continuare limba română și că PD-ul nu abandonează inițiativa, ci continuă discuțiile(citiți: consultările) atît în interiorul partidului, cît și în Parlament.

Miercuri, Diakov, președintele de Onoare al PD-ului, a declarat  că și el, în sfîrșit, vorbește limba română și a dat  votul său de aur  pentru avizarea pozitivă a proiectului de lege în Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media a Parlamentului.

Din surse serioase de încredere putem spune că inițiativa  dispune deja de numărul necesar de voturi în Parlament.

Să înțelegem că modificarea articolului 13 va fi cadoul de Crăciun al Parlamentului  pentru „românii Basarabiei Moldave?”

Să credem că n-au mai rămas decît cîteva zile pînă cînd gogoașa stalinistă va fi aruncată la gunoiul istoriei?

Să devină Candu ditamai erou național?

Chiar așa?

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole