CANDIDATUL n+1

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Presa scrie că Nicolae Timofti este candidatul AIE la funcţia de Preşedinte a ţării. Acesta are 64 de ani şi este Preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, dar şi al Asociaţiei Judecătorilor din Moldova. Anterior el a condus Curtea de Apel. Este deţinătorul ordinului “Gloria Muncii” şi a titlului de “Om emerit”.

Toate bune până aici. Un CV exemplar.

Unii analiști chiar anticipează evenimentele și afirmă că “îşi va îndeplini obligaţiile de Preşedinte cu brio”. Ba chiar merg cu ipotezele mai departe: “este un adept al supremaţiei legii și că cunoaşte legea mai bine decît oricare alt cetăţean al Republicii Moldova”.

Aici chiar mă lasă fără replică.

Desigur, răuvoitorii vor striga că judecătorii sunt cei mai corupți. Bârfe și nimic altceva.

  • A zis doar cetățeanul P. la o Fabrikă, că nu știe nici un judecător care ia mită. (A mai zis că atacuri raider nu există. Sunt doar recuperări de datorii. Iar el tot cunoaște legea foarte bine).
  • A emis doar judecătorul N. o decizie de recuperare a datoriilor unei bănci, după care 30 de milioane euro au luat calea offshore-ului. (Și el cunoaște bine legea).
  • A semnat doar judecătorul T. o mustrare aspră judecătorului N., pentru că ambii cunosc bine legea.

Ei, acum vă dați seama ce mișcare genială?

Ce proști am fost toți acești 20 de ani! Vrem stat de drept, dar tot nu ne iese.

Dacă puneam de pe atunci în fruntea statului un adept al supremaţiei legii, eram demult în UE. Da poate chiar și mai departe.

Nu mai vorbeam acum de reforma justiției.

Pentru că, cunoscători ai legii, avem slavă Domnului.

Comentarii