Când s-au curvit cu adevărat ”liberii” din societatea civilă?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mi s-a reproșat că dau prea mult în societate civilă și presă, dar cum altfel. Cine decide cât este mult și cât este puțin în acest caz? Cum să nu le atragi atenția dacă tot mai multe elemente arată că ei sunt complici la jaful secolului? Or, citisem undeva și sunt perfect de acord cu afirmația: După cum e presa, așa e și țara. (a se citi … și societatea civilă)

Scriam anterior că ”Alina Radu știe perfect când să închidă ochii și să deschidă gura”, dar în lumina recentului interviu acordat de către Mihail Gofman, fostul erou al Nataliei Morari, mi-au mai apărut câteva întrebări care după mine ar fi puțin spus că ”au dreptul la viață”, ba mai mult de la asta trebuie de început puricat toată spuma societății civile și presă afiliată lui Filat pe timpuri. Care, știm noi cine a moștenit-o.

Deci, când s-au curvit cu adevărat ”liberii” din societatea civilă?, sau: au fost ei cu adevărat liberi cândva?!
Mihail Gofman afirmă că un important jucător în schema bancară l-a jucat Cristina Țărnă, numită în funcția de vicedirector al CNA în noiembrie 2013. Despre ea se cunoaște că: este jurist, expert anticorupţie şi are experienţă de lucru în organizaţiile non-guvernamentale. Directorul CAN a subliniat că noul vicedirector întruneşte toate condiţiile pentru ocuparea acestei funcţii. În noua sa postură, Cristina Țărnă va fi responsabilă de domeniul prevenirii corupţiei. Și că a fost înaintată în acea funcție din partea societății civile (a se citi Vlad Filat).  Din interview reiese că despre jaful din bănci se știa încă în 2010. Investigațiile urmau să fie pornit cel puțin în 2012, și inclusiv mulți reprezentanți ai presei dețineau documentele necesare pentru ca ”să arunce clasa politică în aer”, dar nu au făcut-o. De ce?!

Revenind la oile noastre. Care este până la urmă rolul societății civile? Să ungă ochii europenilor în timp ce se fură din bănci de șefii lor, și brusc să prezinte situația extrem de negativ din moment de șefii lor nu mai sunt la putere (ceea ce vedem din 2016 încoace)? . Și aici ajung iarăși la un subiect pe care doresc demult să-l dezvolt, dar nu reușeșc pe motiv că pe site-urile neprihăniților nu prea găsești informații. Dar la sigur o să dau o dată de ceva ce o să scoată la iveală cum ONG-urile finanțate din bani europeni croiesc rapoarte părtinitoare și manipulatorii.

În fine, un link cu interviewul integral în plasez -> aici!

Ah! Și încă ceva. Dacă vă apare întrebarea de ce în imagine este Natalia Morari dar în text nu – ea este și-n text. Ea este peste tot. Că nu degeaba este supranumită ”Mama propagandei din Moldova” =)

Și ca de obicei, concluziile vă aparțin.

Pace 😉