Campanie murdară – președinte murdar. Campanie curată – președinte curat. Tu alegi!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Președintele e prima persoană în stat, reprezentarea onorifică a statului în plan intern și în plan extern. Într-o republică parlamentară, prerogativele președintelui sunt limitate, iar imaginea contează mai mult. Din acest motiv președintele trebuie să fie un exemplu de nobilitate și demnitate a funcției deținute.

Din păcate, această campanie electorală dusă de Dodon și echipa sa este una murdară, cu reguli  inventate intenţionat pe ultima sută de metri de către cei de la guvernare (coordonatorul), ca să-şi menţină puterea în mâini, iar scrutinul să-l câştige un candidatul comod, atotcunoscutul Igor Dodon. Acesta este o persoana fără demnitate și onoare, un om pentru care principiile și valorile sunt un nonsens. Iar acum avem parte de o campanie promovată de echipa lui Dodon pe care o putem numi, mai diplomat, mai puțin civilizată, o campanie în care minciuna este generalizată.

Igor DODON – Proletarul care dezbină societatea – campanie bazătă pe minciuni și acuzații – forma expresivă – MANIPULARE.

Obișnuiți cu gândirea veche de kolhoz, moldovenii preferă un candidat certat cu apa, un ”intelectual” persecutat de prostia proletariatului lenos. În discursul public, trebuie să fii populist, să faci promisiuni multe fără rezolvări și proiect de țară. Dar adevărata imagine a candidatului se poate vedea din campania pe care o duc susținătorii acestora și el inclusiv.

Minciunile se țin Dodon ca spinii de trandafir, cel mai elocvent exemplu a avut loc în toamna anului 2015, când Igor Dodon a fost prins cu minciuna direct în cadrul unei emisiuni TV.

S-a întâmplat în momentul în care Dodon a fost întrebat în ce relaţii este cu Plahotniuc, asta după ce a fost surprins de camerele de luat vederi, la una dintre şedinţele Parlamentului, că se ridică în picioare în semn de plecăciune, recunoștință și adânc respect în faţa Oligarhului, atunci când acesta trece pe alături.

VIDEO

Deduceți.

Altă minciună adusă în spațiul public de Igor Dodon este că Moldova urmează să primească pe teritoriul său 30 000 sirieni. Este un fals. Angela Merkel a dezmințit informația aceasta. Acest basm a fost difuzat atât mediatic de holdingul Plahotniuc, cât și în teritoriu de partizanii PSRM.

Și implicarea Bisericii Ortodoxe Ruse în domeniul politic este o altă păcăleală proletară, parte a planului de instaurare a unui „regim Dodon”.  Dodon a implicat în această campanie o instituție care trebuie să fie etalonul moralității în societate, Biserica. Acuzațiile lipsite de orice logică în contextul alegerilor prezidențiale și mesajele cu conotație apocaliptică vor lovi mai puternic în pozițiile ecleziastice decât în cea a Maiei Sandu. În schimb, vor aduce beneficii electorale de moment candidatului care se dorește un apărător al moralității. Dar care folosește cele mai josnice metode. Un comportament tipic pentru revoluționarismul leninist.

Altă minciuna spusă direct la televiziune, pentru a prinde fir la tineri, este eliminarea examenelor de bacalaureat. Nu vă deranjați, el nu va face acest lucru, pentru că Igor Dodon a avut altă tentativă de autodepășire. Rece, mult mai puțin respectuos față de Maia Sandu, a valorificat la maxim retorica sa tradițională. A zgândărit cât a putut resentimentele părinților ale căror odrasle nu au luat BAC-ul ”din cauza Maiei Sandu” și aproape că s-a autoproclamat cel mai vrednic ”tată a trei copii”.  Soluția lui Dodon va rămâne fluturarea degetului, doar atât. Copiii fără școală, fără bacalaureat, au un viitor sumbru. De fapt, nu au nici un viitor.

Cu privire la problemele sale de integritate, încearcă maxim să eschiveze și să fugă de răspunsuri. Şi nu o spun eu, ci presa de investigaţie, instituţii independente credibile. Igor Dodon se ţine doar de bârfe şi minciuni. El face parte din echipa veche comunistă din 2005 şi mereu a acţionat în beneficiul său. Nu a întreprins măsuri atunci când s-a aflat în funcţie publică, nu mai vorbesc despre perioada de aflare în opoziţie.

Igor Dodon nu poate să fie preşedinte al tuturor, el poate doar să sperie, să mintă şi să divizeze societatea.

Un candidat care evocă astfel de comportament în campanie, bazânduse pe minciuni și absurdități, nicidecum nu poate fi un președinte al valorilor tradiționale. În fapt, propagând astfel de mesaje, Igor Dodon demonstrează direct lipsa de respect pentru propriul său electorat, manipulându-l cu mesaje idioate. De fapt, acesta îi consideră pe alegătorii săi proști, și accentuează intens analfabetismul politic. Dar dacă moldovenilor le place așa candidat, ei riscă să primească un așa președinte!!!

Cu această clasă politică din care face parte și Dodon, Republica Moldova n-are cum să avanseze. Ce avem acum e un fel de coctail între nomenclatura sovietică de periferie şi lumea criminală.

El este omul convenabil actualei guvernări. Drept urmare, PDM masiv îl susține în campanie.

Mesajele de bază ale candidatului Igor Dodon – statalitate, familie, echitate socială, biserică.

Maia Sandu- Președintele care mobilizează societatea – campanie bazată pe corectitudine, transparență și integritate.

Deși electoratul Maiei Sandu nu este neapărat un exemplu de noblețe, ea, ca persoană, este candidatul neșantajabil, independent și onest, care a luptat și va lupta împotriva hoților ce ne sărăcesc.

Este unicul candidat care nu dezbină oamenii, indiferent de preferințele politice (stânga, dreapta), indiferent de etnie, indiferent de sex ori de confesiune.

Față de Igor Dodon, „Doamna de Fier” a demonstrat și a reușit să curme corupția cât era ministru al Educației și a fos unica care s-a opus furtului miliardului (Dodon iarăși vine cu video contrafăcut că dumneai ar fi votat împrumutul bancar – fals).

Este unicul candidat de care se teme Plahotniuc și oamenii corupți, persoană în care Dodon lovește prin aberații și minciuni prin televiziunile sale și holdingul media al lui Plahotniuc.

Pentru penalizarea celor care sunt implicați în jaful secolului candidatul Maia Sandu, va solicita oficial o anchetă internațională (cu experții din Moldova ancheta va fi perturbată și viciată) inclusiv și o asistență oficială a autorităților externe, pentru recuperarea banilor furați din sistemul bancar. Va veni și cu o inițiativă legislativă privind anularea legii care prevedere achitarea miliardelor furate de către cetățeni.

Candidata Maia Sandu își va prezenta regulat raportul de lucru în fața cetățenilor. Ea a demonstrat societății noastre că are cunoștințe, caracter și voință de a implementa reforme în cele mai grele condiții.

Maia Sandu, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, este un politician din noua generaţie, onest, fără schelete în dulap, cu un CV impresionant. Are susţinere din zona electoratului urban, educat și informat.

Doamna este împotriva armatei ruse pe teritoriul Moldovei. Maia Sandu critică dur prezența altor forțe armate pe teritoriul Moldovei. Recent, aceasta a declarat că „Federația Rusă tratează Chișinăul ca și când Dodon ar fi deja președinte, făcând recrutări pentru armata rusă pe teritoriul statului suveran și independent Republica Moldova”. Maia Sandu consideră că, dacă Dodon va fi ales președinte, Rusia va deveni și mai prezentă în Republica Moldova.

În 25 de ani de independenţă, Republica Moldova a avut patru președinți bărbați. Doi dintre aceștia au fost aleși de popor. Din septembrie 2009 și până în 2012, Moldova a avut doi președinți interimari. În calitate de primă femeie ministru al Educației, Maia Sandu a fost ministrul care a făcut cele mai radicale și eficiente reforme din cadrul sistemului de învățământ. Deci se poate.

Maia Sandu va fi primul președinte al Republici Moldova care, cu adevărat impresionează printr-un limbaj adecvat în limba română, folosește corect terminologia politică. Spre deosebire de ceilalți politicieni (chiar și față de Igor Dodon – candidatul) și foști președinți, ea nu și-a exprimat niciodată în limbajul de lemn prin care ar manipula electoratul.

Alegeți Președintele Moldovei!!!

N-aș vrea să am un președinte:

N-aş vrea să am un preşedinte care nu are în spate nicio performanţă profesională notabilă.

N-aş vrea să am un preşedinte despre care să nu ştiu la ce se pricepe de fapt.

N-aş vrea să am un preşedinte care a făcut, o dată sau de mai multe ori, proba lipsei de onestitate.

N-aş vrea să am un preşedinte fără experienţă de viaţă şi de oameni, necopt, sigur de sine fără temei, mîndru că e preşedinte, opulent, ros de ambiţii impure şi de parvenire.

Aș prefera un președinte

Aş prefera un preşedinte decent, modest, fără ostentaţie, bine educat, cordial, aşezat corect între gravitate şi umor;

Aș prefera un preşedinte cu respect pentru reguli (juridice, morale, comportamentale);

Aș prefera un președinte capabil să se exprime corect, fără greșeli gramaticale, să fie un exemplu;

Aș prefera un președinte incapabil de ură, lipsit de pasiunea îmbogăţirii.

Voi ce preferați?

Cetățeanule, fie că ești de stânga sau de dreapta, votează corect și alege persoana integră și demnă de a  fi Președinte.

Alege!!!

Comentarii

Roman Cernelea

Roman Cernelea

Blogger, activist, freelancer, student în anul III la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași, România, facultatea de Științe Politice, ex-vicepreședinte la Asociația Tinerilor Basarabeni din Iași. Îmi place să mă implic în proiecte care se merită. I...

Ultimele articole