Căderea şi degradarea vestului, Noi spre ce valori vom merge?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ne-am deprins să trăim într-o mare informaţională în care nu trece bine o zi ca să nu ne toarne iarăşi macaroane pe urechile noastre dar mai precis nişte minciuni grosolane care trebuie să fii total letargic să nu le observi.
Ne integrează cu sila în aşa-numitul rai vestic care vine cu valori cică mai bune ca la noi ale „sălbaticilor” pe care tot vin felurite tipuri de comisari să ne povestească despre cît de bine e să fim toleranţi, să iubim homosexualitatea şi „cît de rele” sînt bisericile şi slujitorii acestora care nu vor să se modernizeze. Asemenea prostii auzim cu miile în fiecare zi. Zilnic de la canalele de ştiri plătite din vest ni se impun idei străine neamului nostru doar ca să ne dezrădăcineze, doar ca să ne facă să uităm cine sîntem, să plecăm undeva să ne dizolvăm în marea de noroade. Poate aici în locul nostru vor veni alţii şi astfel ei îşi pregătesc terenul? Cine ştie?
Important este să rezistăm la aceste prostii şi încercări la cer sîntem supuşi zilnic şi să rezistăm la zombarea cu valorile(antivalorile) lor.
Oare cine de la cine trebuie să înveţe omenie, ospitalitate, bunătate? Noi ortodocşii de la vestici sau ei de la noi? Oare nu despre noi se spune că sîntem mărinimoşi săritori la nevoie, primim omul la masă şi ştim a ne iubi ţara? La vestici nu prea vezi omenie, au pierdut-o demult.
Vă las să vedeţi un film impresionant despre valorile noastre versus valorile vestice, şi unde ne integrăm noi şi de ce. Ortodoxia mai stă ca o piatră în faţa tăvălugului de antivalori.
Mă bucur că tinerii încep a înţelege iar drogul vestului începe să-şi piardă puterea puterea.

Parintele Iustin Parvu despre integrare UE

<iframe width=”640″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/pbXZkm0_VCo?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole