“Cadavrul” DA a fost „înmormîntat” după ce a fost „purtat” mai multe luni prin Chișinău

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

„Schimbarea la față” a Pieței Marii Adunări Naționale este pe ultimă sută de metri. După ce a fost turnat de la zero carosabilul, se trece la repavarea bordurelor și a părții pietonilor din bulevard. Tot poporul muncește pentru ca de Ziua Independenței să avem o “față curată” a capitalei.

Cel mai eficient pas în această direcție, a fost făcută în acest weekend. Corturile din Piaţa Marii Adunări Naţionale au fost demontate. Oamenii legii au fost amenințați,scrie portalul www.publika.md

Autorităţile municipale au demontat corturile din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Poliţia a asigurat ordinea publică, iar puţinii protestatari rămaşi s-au limitat doar la ameninţări.

În timpul demontării, în corturi au fost depistate două bâte.

„De către executorii judecătoreşti, în cadrul evacuării corturilor în Piaţa Marii Adunări Naţionale au fost depistate două obiecte asemenătoare cu bâtele. Astfel, fiind solicitată intervenţia poliţiei. Ne-am dus la faţa locului, unde într-adevăr am stabilit două bâte, care au fost ridicate şi urmează a fi examinate în cadrul unui proces”, a menționat ofiţerul superior al IP Buiucani, Mihail Ermicioi.

Mai mult, unul dintre manifestanţii rămaşi în piaţă i-a ameninţat pe poliţişti cu violenţe, care vor fi organizate chiar de Ziua independenţei.

Liderul Partidului „Demnitate şi Adevăr”, al mafioţilor fugari Ţopa, Andrei Năstase, cel care a scos oamenii în Piaţa Marii Adunări Naţionale, s-a dezis de propriul susţinător, iar faptele ortacilor săi a încercat să le pună în cârca jurnaliştilor incomozi.

„Vreau să se reţină că, holdingul lui Plahotniuc, de fiecare dată, în faţa fiecărui miting de protest, în faţa fiecărei acţiuni ale noastre, au inventat bombe, au inventat bâte, au inventat cadavre, au inventat tot ce vreţi pe lumea asta”, a declarat Andrei Năstase.

Iar conferinţa de presă, convocată pentru a comenta demontarea corturilor, a fost transformată în miting de partid, la care timp de o oră au răsunat numai lozinci electorale.

Fratele liderului Partidului „DA”, Vasile Năstase, a recunoscut că rostul corturilor a fost pur electoral şi că acestea şi-au îndeplinit misiunea. Între timp, după demontarea corturilor, autospecialele Regiei Autosalubritate au curăţat şi spălat piaţa.

Publika un pic cam exagerează cu numărul protestatarilor. În PMAN practic nu era nimeni, precum scriu alte surse, cei cîțiva participanți aghezmuiți au alergat din altă part la începutul demontării. Pare stranie această întîrziere. Pe parcursul ultimilor luni, în corturi au fost găsite și droguri, nemaivorbind de cantități industrial de alcool.

Această evacuare a scheletelor corturilor pare a fi ultimul pumn de țărînă pe mormîntul DA. Mișcarea protestatară a “decedat” mult mai devreme, doar că marionetele criminalilor Țopa, l-au tot purtat pe la emisiuni. De fapt, ei au fost primii care au abandonat protestatarii. Și acest lucru s-a resimțit. Chiar dacă s-a încălzit pe parcurs, oamenii s-au topit și au dispărut. I-a gonit de pe PMAN mai degrabă infromațiile din presă privind culisele mișcării și nu arșița. Imobilele de lux, comportamentul neadecvat cu propria mama, participarea la furtul proprietății de stat, odihna de lux în pauzele dintre proteste etc. Toate făcute pe ascuns pe la spatele protestatarilor, în timp ce alții strigau în PMAN că sunt poporul, înghețau și erau nevoiți să mănînce din ce va fi adus în PMAN.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole