Bradul Social Media al Ministerelor Republicii Moldova

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Fără introducere

Felul în care majoritatea ministerelor își administrează paginile pe Facebook nu s-a schimbat prea mult din octombrie, indicând încă o dată faptul că nu există cineva care să aibă grijă de asta.

Dacă întrebați în juru, nu cred că cineva vă va numi toți miniștrii tuturor celor 16 ministere existente. Numele de Leancă sau Efrim cred că majoritatea le-ar numi, și nu cred că prin coincidență, ministerele pe care le conduc acești doi miniștri au cea mai bună comunicare pe social media.

Vestea bună, e că au mai apărut 4 ministere pe Facebook: Ministerul Sănătății, Ministerul Culturii, Ministerul Dezvoltării Regionale și Ministerul Educației. Dintre aceste 4 noi-venite, Ministerul Sănătății e pe locul 4 după numărul de fani pe Facebook.

Acum sunt 12 din 16 ministere pe Facebook. Ministerului Muncii probabil îi este frică de pensionari, Ministerul Tineretului de tineri, Ministerul Mediului socoate că e mai ecologic să nu fie pe Facebook iar Ministerul Agriculturii cu website-ul într-o limbă, nu are nevoie de transparență.

Dacă cineva ar întreba de ce Ministerele au nevoie de prezență on-line, e simplu, pentru ca un om simplu să verifice activitatea lor, să vadă ce părere au și alții despre ceea ce fac sau cel puțin ca oamenii să știe măcar cine e ministru.

Un pic de statistică găsiți pe Bloguvern și pe Brad.

Cu drag, Acasă la Fluturaș!

Comentarii