Boschetarii de la Bucuresti in rol de unificatori la Chisinau

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mai multi reprezentantii ai unor grupari extremiste pro –romane organizate la initiativa unor cetateni straini s-au intrunit recent intro sedinta inchisa, fara ca presa sa aiba acces la eveniment, pentru a stabili obiectivele in anul 2012.

Organizatiile radicaliste pro-romane, unioniste, doresc crearea unei forte politice si destabilizarea situatiei in Republica Moldova. Protestele de la Bucuresti, Iasi si Cluj ar putea lua un scenariu asemanator si la Chisinau.

Afla mai jos cine sunt organizatorii unei noi miscari, ce cred unionistii despre Dorin Chirtoaca si cine a fost cel care subscris mesaje anticonstitutionale, „Basarabia Pamint Romanesc”, Aici e „Romania”etc. in Chisinau .

Mai multi reprezentantii ai unor grupari extremiste pro –romane organizate la initiativa unor cetateni straini s-au intrunit recent intro sedinta inchisa, fara ca presa sa aiba acces la eveniment, pentru a stabili obiectivele in anul 2012. Discutiile purtate intre liderii mai multor miscari au fost tensionate. Tinerii numai cred in idealurile pro–romane,unioniste, numarul acestora este tot mai mic, asta a fost constatat si de unii participanti ai protestelor din 7 aprilie 2009 Dragos Galbur … Copii cei cu voi ? Treziti-va! Citi eram acum 200 de ani si citi suntem noi astazi, sunt cuvintele spuse in disperare de cauza de un jurnalist roman, participant la sedinta. „…. L-am vazut in ultimile luni doar pe John Onoje, de ce mai purtati panglicile acestea ? … era intrebarea adresata unor tineri care au luat apa in gura si dezamagiti de mesajele critice ale lui George Simion, un tip lipsit de creier, cu prea mult tupeu si care nu intelege mentalitatea si realitatea de astazi chiar si acelor romani intrun numar tot mai mic care traiesc astazi in R. Moldova si respecta legislatia acestei tari.

Ne bucura faptul ca sesizarile Procuraturii Generale cu privire la activitatile neconsitutionale desfasurate de coalitia de ong-uri „Actiunea 2012”, scandalurile in cadrul studentilor din Republica Moldova care isi fac studiile in Romania, tot mai multi tineri au constientizat ca aceasta forma de manifestare anti-statala este una contrar legislatiei si principiilor cetatenilor din Republica Moldova. Valorile nationale extremist -unioniste niciodata nu s-au bucurat de simpatia si sutinerea in masa.

Mai mult decit atit liderii miscarilor radicale si anticonstitutionale vor sa crezee un nou partid politic. Reprezentantii actualei generatii pro-romane nu sunt satisfacuti de Partidul Liberal sau Partidul National Liberal: „… L-am vazut pe Chirtoaca cu acea panglica a lui Sfintul Gheroghe….” o aluzie ironica aruncata de Simion, urmata de o intrebare, avem sau nu nevoie de a crea o noua forta politica unionista ?! Tacerea din sala a determinat-o pe Pavlicenco sa reactioneze imediat, ca nu cumva sa ramina fara „subsidiile” de la Bucuresti si alte calatorii spre UE platite de statul roman. Raspunsul dnei Pavlicenco a fost unul clar, „…Nu..” !! In caz contrar ar fi ramas si fara acei o suta de oameni sau chiar fara vedeta Johne Onoje. Un lucru e cert cei care poarta panglica cu tricolorul roman numai sunt dispusi sa se autofinanteze iar organizatorii romani numai vor sa finanteze activitatile acestora. „…………Beti cu trei beri mai putin si mergeti la Balti……inainte oamenii ieseau cu carutile si furcile … ” cam asta este atitudinea si solutia unui jurnalist roman pentru a depasi problemele financiare. Instigarea la violenta este evidenta.

Haosul in rindul miscarilor radicaliste si noile planuri antistatale ale lui George Simion pot duce la organizarea unor manifestatii ample, ilegale. De la proteste in masa pina la huliganism si batai stradale asa cum s-a intimplat pe 7 aprilie 2009. Cerintele acestuia sunt clare. In luna martie numarul protestatarilor trebuie sa creasca la 1000 de persoane. Boschetarul de la Bucuresti George Simion, a avut si tupeul sa invite la discutie si jurnalisti foarte cunoscuti cunoscuti ca Petru Bogatu si Constantin Tanase care in mod firesc au refuzat sa participe. E greu de crezut ca acesti oameni chiar daca impartasesc viziuni contradictorii ceea ce priveste natiunea moldoveneasca, limba moldoveneasca isi vor pune mintea cu un tip exotic pe nume George Simion.

Toate aceste activitati, lozinci, coalitii de ONG –uri indreptate importiva statalitatii R. Moldova urmaresc destabilizarea ordinii publice in tara si nu este exclusa posibilitatea jandarmerie romane de a invada teritoriul din dreapta Prutului. Aceasta posibilitate este prevazuta intrun acord de colaborare semnat in august 2010 de Ministerul Afacerilor de Interne cu ministerul de resor de la Bucuresti, actiune musumalizata sub termenul de ajutor in cazul unor situatii de dezordine in masa. Instigatorii in acest caz vor fi greu de depistat si nu este exclus ca ei sa ceara ajutorul Ambasadei Romane de la Chisinau sau in cel mai rau caz sa sara peste gardul ambasadei si consulatului.

In acest context Miscarea de Tineret Voievod solicita fortelor de ordine sa atraga atentia asupra urmtoarelor asptecte si sa raspunda la urmatoarele intrebari:

Are sau nu dreptul un cetatean strain sa organizeaza adunari cu scopul de a promova mesaje anticonstitutionale si de a se implica in procesele politice
De ce Geroge Simion si Doru Dendiu nu este declarat persoana non-grata sau indizerbail in R. Moldova
De ce cetatenii straini primesc permisiunea de a protesta si a organiza in fata unor ambasade din R. Moldova, incita spiritele nationale si se implica in treburile interne ale unei tari
De ce cetatenii straini isi permit sa promoveze lozinci care duc la ura si violenta care submineaza statalitatea Republicii Moldova.
Solicitam ca fortele de ordine sa ancheteze detaliat activitatile tinerilor moldoveni care desfasoara actiuni anticonstitutionale la comanda unor cetateni straini.
Declararea persoanelor straine participante la aceasta adunare, indizerabile, conform Legii 200 a strainului , Art. 55 Declararea străinului persoană indezirabilă
(1) Declararea străinului persoană indezirabilă este o măsură asigurătorie de autoritate, dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.
Cerem organelor de ancheta si altor institutii responsabile pentru asigurarea ordinii publice de a pune in aplicare Legea nr. 54 privind contracararea extremisului si anume Art 3 care prevede expres urmatoarele :
Articolul 3.

a) adoptarea unor măsuri de profilaxie menite să prevină activitatea extremistă, inclusiv să identifice şi să înlăture cauzele şi condiţiile ce conduc la desfăşurarea activităţii extremiste;

b) depistarea, prevenirea şi curmarea activităţii extremiste a asociaţiilor obşteşti şi religioase, a mijloacelor de informare în masă, a unor alte organizaţii şi a persoanelor fizice.

Un lucru care ne bucura este faptul ca prin mobilizarea tinerilor in cadrul unor proiecte pentru consolidarea valorilor moldovenesti idea antistatala pro-roman numai are priza in rindul publicului larg. Oamenii sunt dezamagiti de indivizii care vin de peste Prut si le spala creirele liceenilor, studentilor, coordoneaza activitatile acestora, ii critica, ironizeaza si in plus ii lasa in voia soartei.

Ne bucuram ca cererile depuse la Procuratura Generala a pus pe ginduri mai multi tineri din R. Moldova de a raspunde invitatiei unor mancurti romani, controlati de securitatea de la Bucuresti.

Numarul tinerilor care se declara romani este tot mai mic si asta gratie promovarii valorilor moldovenesti.

In acest context ne adresam si autoritatilor de stat pentru a depune efortul de a respecta Constitutia R Moldova, astfel incit organelle de stat sa aiba legitimitatea necesara pentru recunoastere de catre populatie.

Cerem mobilizarea imediata a clasei politice pentru a lua decizii coerente, legale, astfel incit situatia sa nu scape de sub control.

Prezenta unor instigatori ca Geroge Simion si Doru Dendiu este un semn ca interesul unionistilor antinstali este de a destabiliza situatia la maxim, de a i indemna pe tineri sa iasa la proteste intrun numar cit mai mare.

Prezenta lor in fata Ambasadei Rusiei de la Chisinau dar si la posturile de pacificatori nu este deloc intimplatoarea.Doar prin actiuni comune, consolidate, numarul celor care ar mai pleda pentru unionism va fi de 10 ori mai mic. Daca scopul unor antistatalisti ca Geroge Simion si Doru Dendiu este ca numarul unionistilor sa creasca la 1000. Noi ne propunem ca el sa fie de 10 persoane pentru luna martie.
Audio de la conferenta sursa ; www.gtt.md
Partea 1Partea 2
AUDIO PE WWW.BOGDANIA.MD

Comentarii

Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole