Bolboceanu – prima achiziţie a lui Platon?!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Când oamenii se sătură de bănci, conturi off-shore şi, în general, afaceri dubioase, încearcă să-şi găsească alte chestii distractive (sau poate distructive).

Aşadar, prin aceste chestii distractive fac aluzie la operaţiunile de cumpărare a deputaţilor. Cei cu experienţă şi cunoştinţă în domeniu, spun că e cu perspectivă investirea în deputaţi. Doar că e bine să investeşti în deputaţi la începutul mandatului, nu la sfârşit.

Prin urmare, cumpărarea unor deputaţi, care mai au puţin peste jumătate de an de mandat, are la bază o altă mascaradă. Un alt scop. Un alt efect.

Şi cum bine ştim, Republica Moldova e pe ultima sută de metri în realizarea marelui pas de asociere cu Uniunea Europeană. De aici rezultă că cei interesaţi de deputaţii de la guvernare, sunt împotriva acestui pas (vis) european.

După două tentative eşuate de a cumpăra deputaţi (cazurile Stratan şi Chiorescu), astăzi s-a realizat prima achiziţie. Este vorba de deputatul democrat Bolboceanu. Spun achiziţie, deoarece acesta a refuzat să facă mari declaraţii vizavi de propria decizie. Drept urmare, putem trage concluzia că acesta aşteaptă un moment propice, sau mai bine zis, achiziţionarea altor deputaţi, care ar lăsa actuala guvernare fără majoritate. Ulterior, cumpăraţii, alături de (cel mai probabil) comunişti, socialişti şi celelalte brute neafiliate, vor anunţa că Integrarea Europeană este păguboasă pentru RM, fiind necesară revizuirea parcursului acesteia.

Astfel, ne-am putea trezi în situaţia Ucrainei, care cu câteva zile (!) înainte de semnarea Acordului de Asociere cu UE (29 noiembrie 2013), a schimbat macazul.

Unde a dus această schimbare a Ucrainei, cunoaştem cu toţii. De aceea nu este greu să-ţi dai seama de interesul celora care folosesc schemele de achiziţii ale deputaţilor.

Scheme, care sunt puse în cârca lui Platon. Şi consider că ar fi un pic de adevăr în această “cârcă”, mai ales că s-a scris şi spus mult despre acest Platon. Iar când se spune mult, măcar un gram de adevăr există.

Aşa că, contestările lui Platon, precum că guvernarea l-ar vrea închis, sunt fără temei. Mai ales că şi Lupu, şi Filat, şi Streleţ, şi mulţi alţii, arată cu degetul spre controversatul om de afaceri.

Într-un final, vreau să precizez că sunt pentru răscolirea cât mai rapidă a aşa-ziselor afaceri cu deputaţi şi “băgarea la rece” a celor care îndrăznesc să blocheze cursul european al statului nostru.

P.S. Cred că ar fi bine să fie introdus în Codul Penal un articol privitor la trădarea deputaţilor.

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole