Bolboceanu, banii și dragostea Platonică

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După ce informațiile privind impresionanta colecție de mașini, deținută de familia Voronin, au fost zilele trecute și continuă și azi să fie pe primele pagini ale tuturor surselor de informare din țară, se pare că azi cineva a încercat să atenuieze impactul lor, cu o nouă știre de “senzație”.

Astfel, deputatul care a ajuns în Parlament, pe listele Partidului Democrat din Moldova, domnul Iurie Bolboceanu, a anunțat azi în cadrul ședinței Legislativului, că își retrage calitatea de membru din fracțiunea PDM și din Partidul Democrat.

Ei, dacă această noutate a fost întîmpinată cu aplauze de către fracțiunea PCRM, e clar de ce, iar pentru unii chiar a fost o știre de senzație, pentru cei care cunosc cîte ceva despre acest personaj, nu a fost nici o noutate.

Pe scurt, despre Bolboceanu se știe că și-a început carierea politică în AMN. Ca apoi să-l schimbe pe Urecheanu cu Serebrean și pînă la urmă să ajungă în PSD-ul condus pe atunci de Dumitru Braghiș. Puțini sunt cei care se pot lăuda cu astfel de experință în materie de traseism politic. După ce a văzut că PSD-ul este un proiect mort, dumnealui a migrat la PDM.

Fostul coleg din AMN, actualul consilier municipal, Oleg Cernei, a scris pe profilul dumnealui de facebook, că Bolboceanu exact așa a plecat și de la Braghiș, cu Godoroja și Vladimir Ciobanu și că Bolboceanu are relații cu multă lume bună din afaceri. Această informative mi-a fost confirmată și de mai mulți membri din PDM, care mi-au zis că Bolboceanu are foarte multe datorii, la foarte mulți oameni de afaceri, mai mult sau mai puțin apropiați de PDM.

Ca să-și resolve o parte din problemele financiare cu care se confruntă, dl Bolboceanu s-a “lipit” de oligarhul, Veaceslav Platon, despre care știm deja de la deputatul PDM, Valentina Stratan și deputatul PLDM, Iurie Chiorescu, că a făcut oferte generoase mai multor deputați din Coaliția Pro-Europeană. Veaceslav Platon, supranumit și “regele raider al CSI”, fapt confirmat chiar de el într-o emisiune televizată, pe data de 16 februarie 2012:

Ştiu cum se organizează un atac de tip raider. Nu e simplu. Am citit foarte multă literatură. Trebuie să ai cunoştinţe juridice. Nu este suficient să cunoşti doar procedurile, trebuie să înţelegi şi normele de aplicare”

Platon știe foarte bine, că cursul european al țării, este o piedică serioasă pentru el. Deoarece legislația Republicii Moldova este ajustată la normele europene, ceea ce înseamnă că scad dramatic șansele sale de a comite diferite atacuri raider, asupra sistemului bancar al țării. Iar ca să rezolve, cel puțin temporar această problemă, iată îl vedem că încearcă să distrugă majoritatea parlamentară pro-europeană.

Revenind la Bolboceanu, e clar că azi și-a pus capăt carierei sale, adică traseismului politic. Nu știu în ce măsură îl vor ajuta banii lui Platon și nici nu mă interesează. Dar sper că nu se vor găsi și alte verigi slabe în PLDM, PLR sau chiar PDM. Acum Coaliția Pro-Europeană are 53 de deputați. Deci Platon mai are nevoie de cel puțin încă patru deputați, pentru ca să-și ducă planul la bun sfîrșit. Am zis 4, deoarece domnul Godea știu că este adeptul integrării europene.

La final vreau să spun că Bolboceanu nu a trădat PDM. Nu. Bolboceanu și alții care vor cădea ispitei platonice, trădează Republica Moldova și fură viitorul european al cetățenilor țării.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole