Blocul PAScuDA și serviciile secrete rusești

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

  În ultima perioadă, tot mai des ne lovim de subiectul Open Dialog și legăturile acestui ONG cu partidele Maiei Sandu și Andrei Năstase. Deja nu mai este o noutate că totuși aceste relații de colaborare există, iar ca probe în acest sens sunt nu doar pozele comune cu reprezentanții OD, dar și linsăturile de la JurnalTV, care zi de zi spală imaginea fundației, la fel cum îl numesc pe raiderul numarul 1 din CSI, Platon, om de afaceri…

 Politica dusă de PAScuDA, pe hârtie chipurile e pro-europeană, însă faptele spun cu totul altceva. În primul, vreau să reamintesc despre același Open Dialog, fundație reprezentată de Ludmila Kozlovska, cunoscută ca fiind lobbyista Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase, care a fost deportată din Polonia, primind interdicție în Uniunea Europeană, fiind bănuită de relații cu serviciile secrete rusești.

  Alt individ la același subiect este oligarhul kazah Mukhtar Ablyazov, condamnat de justiția din Marea Britanie pentru spălare de bani și devalizarea BTA Bank din Kazahstan. Acest oligarh stă în spatele Open Dialog, fapt ce niciodată nu va fi spus la JurnalTV, TV8 sau altă presă afiliată clanului BEM.

La fel la capitolul Open Dialog, este nevoie de menționat că conform unui raport prezentat de Parlamentul European, fundația Open Dialog, este acuzată de înrolare de partea serviciilor secrete rusești în războiul hibrid dus de Rusia împotriva Occidentului. Raportul PE . Cu alte cuvinte, pro-europenii Andrei Năstase și Maia Sandu, colaborează cu un ONG, afiliat serviciilor secrete de la Kremlin, fapt deloc pozitiv pentru țara noastră.

Într-al doilea rând, la emisiunea propagandistei Natalia Morari, POLITICA, din data de 22 octombrie recent, fugarul balabol, Renato Usatîi, a declarat fără emoții faptul că el continuă să comunice cu Andrei Năstase și îi mai dă sfaturi politice.

Coincidență sau nu, însă PAScuDA are parteneri foarte apropiați de Kremlin, iar după mine, acest fapt nu va duce la bine, mai ales pentru poporul moldovenesc, care tinde să ajungă în familia europeană. Este evident, actorii politici implicați, niciodată nu vor recunoaște acest lucru, însă alegerile care se apropie pot duce la un mare dezastru, deoarece cu toții cunoaștem ce se întâmplă cu teritoriile unde pune laba Kremlinul.

Am mai spus-o și o mai spun: îmi pare rău pentru alegătorii PAScuDA, deoarece sunt manipulați de populiști.

P.S. #Pace

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole