Bilbiiala AIE de la Publika TV sau Ce mai vrea Chirtoaca?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Recunosc, nu-l agreez pe Nicolae Chirtoaca, pentru ca a fost penelist, rotarian, apoi a devenit Ambasador trimis de comunisti in SUA. Unele salturi sint, totusi, prea mari. El dispretuieste PNL, probabil in masura in care noi il dispretuim pe el. Insa ieri, la Publika TV, impreuna cu Natalia Morari, au fost foarte buni. I-au desfiintat pe bilbiitii de serviciu ai Aliantei – Valeriu Munteanu (PL), care umbla de minuta prin Floreni-Anenii-Noi cu preotul paroh Viorel Rusu, dat afara din Mitropolia Basarabiei si “cuibarit” la Mitropolia rusa a lui Vladimiruska, Kiril Lucinscki PLDM), un “moldovean simpatik”, mai nou, antikomunist, spre deosebire de tatikul, fostul si ramasul „Prezident al RM”, care sta in spatele PL, PLDM si, partial, PD, precum si Valeriu Guma (PD), care mai mult a tacut. Poate, pentru un tacim mai plin, a lipsit, de la PLDM, diareicul Veaceslav Ionita.

Ce au discutat? Nimic. S-a incercat a se lamuri in „falsa falsificare” a voturilor. Mi-a placut cum se intreba, aiurita, Natalia Morari, exact cum discutam si eu prin Skype cu un tinar basarabean din Romania – cine si cui i-a furat voturile? Comisii pline de AIE-isti, toate resursele administrative la Chisinau in miinile PL, Min-tehn-inform – in miinile PD, un Consili electoral care se culca si se scoala in colectiv, cind vrea, considerindu-se “obosit” si, iata, “cineva (sa citim – comunistii) au falsificat alegerile. Am crezut ca eu ceva nu inteleg, dar am vazut ca nici Natalia Morari, nici Chirtoaca N., cel caruia ii place sa spuna ca e de la Intelligence Service, nu inteleg, la rindu-le…

De aceea Morari si Chirtoaca i-au dezbracat pe mincinosii liberali si democrati. Nu am constatat ca moderatorii sa se fi lasat „impresionati” de sprijinul „dobrovolino-prinuditelino” (benevol-fortat) al AIE pentru D.Chirtoaca, in conferinta de presa Filat aratind ca adus cu arcanul, cu o expresie a fetei asemanatoare celei de la 21.00 de pe 5 iunie, cind s-a intristat vazind victoria, din primul tur, a „edilului” liberal.

Ce cred eu? In primul rind, liberalii, probabil, regreta ca nu le-a reusit peste tot faza cu caruselul de la Floreni-Anenii Noi, unde au trecut in turul doi prin frauda. De pomenile electorale, cum ar fi la Lencauti-Ocnita – si asa a fost pretutindeni -, intrecindu-se orice masura, nu mai spun…

De ce Chirtoaca vrea renumarare? Cred ca deja Chirtoaca are pusa la cale intelegerea sau schema cum sa mai dezbrace pe cineva de voturi. Nu le-au ajuns voturile furate de la partidele extraparlamentare. Ori a mai ramas, in acest bazin, ceva nefurat, ori au mai falsificat pe undeva vreo 400 de buletine si acum trebuie sa le „spele” spre PL, ca sa mai cistige un consilier si sa nu le permita comunistilor majoritatea. Ca nu ciripea Chirtoaca pina nu s-a pus ceva la cale, la fel cum au falsificat totul sa fie turul doi, el iesind si vorbind sus si tare despre asta, pregatind terenul pentru “reechilibrarea voturilor”, dupa ce 99 la suta din rezultate i-au dat victorie contracandidatului.

Acum ma intreb: cit e de moral sa accepti falsificari de dragul sa nu cistige comunistii? Pentru ca jujucii vor navali iarasi pe blog sa imi spuna “da’ ce, mata vrei sa aiba comunistii majoritatea in CMC?” Nu vreau, desigur, dar cistigati cinstit, nu prin pomeni si prin falsificari. Pentru ca, in acest caz, eu nu vad diferenta dintre voi si comunisti. Eu nu vad perspectiva unei schimbari in Moldova, daca pretinsii reformatori au bilbiit si reformele, nu doar ideile si afirmatiile.

Ieri, intrebati de moderatori, de ce nu au facut reforme care puteau fi facute in doi ani, dincolo de nealegerea sefului statului (de care nici nu avem nevoie), “deputatii” au tot tavalit-o si scaldat-o, deviind de la teme, eschivindu-se si incercind sa arate ca “nu e simplu” nici sa lichidezi coruptia, nici sa reformezei justitia. I-am trimis Nataliei Morari un SMS sa ii intrebe de ce nu descentralizeaza puterea si de ce nu adopta Legea Statutului Municipiului Chisinau.

A fost o bilbiiala jalnica, a unor oameni fara argumente, far idei, doar motivati sa fure, ca sa ramina la putere, prin nereforme, prin coruptie. Ca, altfel, nu aveau cu ce sa cumpere alegerile… Mie imi este rusine pentru asemenea „indivizi”, cum spunea Filat de Godea. Filat, cel care i-a inchis (si a reusit!) gura lui Ghimpu cind acesta a inceput sa dea o reactie mai demna contra MAE al Rusiei. De ce l-a ghiontit si l-a “mutit” „pragmaticul” Filat  pe falsul liberal Ghimpu? Pentru ca toti sint santajabili si nu au verticalitate, avind, in schimb, pete la fundulet…

Adoptati Legea Lustratiei, ca sa aratati lumii ca nu e asa! Numai atunci veti fi „georgieni”, nu niste bilbiiti amariti, de risul lumii, ale carei voturi le cistigati prin frauda si minciuna.

Vitalia Pavlicenco

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vitalia Pavlicenco

Vitalia Pavlicenco

Preşedintele PNL. Născută la 29 octombrie 1953, Grinăuţi-Bălţi, Republica Moldova Contacte: 069111682, 069119118, tel.german – +491605702646 Distincţii: Ordinul Naţional al Romaniei „Pentru Merit” în grad de Comandor Starea civilă: căsător...

Ultimele articole