Batista pe țambal sau reînvierea alianței Năstase, Petrenco, Sandu, Usatîi, Cibotaru & CO!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

   Chiar dacă la începutul anului 2016, aceleași persoane pledau pentru uninominal și mixt, actualii adversari ai votului  mixt, au format ieri (11.02.2018) un nou grup de inițiativă pentru organizarea unui referendum de anulare a sistemului electoral adoptat la mijlocul anului trecut în Republica Moldova, chiar dacă recent exista al grup, care s-a prezentat la CEC cu diferite încălcări, cel mai probabil cu încălcări conștiente, pentru a se victimiza.
Liderii grupului de inițiativă au rămas aceiași, Ștefan Gligor și alcoolicul Valeriu Pașa – omul care își rupea coardele vocale pe 24 ianurie 2016, cerând alt sistem electoral, altă Constituție.

  Inițiatorii grupului spun că sunt ONG-iști, sau cum se mai numesc ei, societate civilă, însă aceștia sunt în legături foarte calde cu diferite partide, exact cum era în 2016, atunci când Maia SanduAndrei Năstase, Igor Dodon, Renato Usatîi, Viorel Ciubotaru și Grigore Petrenco, formase o alianță pentru ca împreună să oblige guvernarea să le ofere dreptul de a alege direct președintele și deputații.

Trecând peste filtrele Maiei Sandu sau alte promisiuni electorale făcute de opoziție, se pare că pe aceștia nu-i mai deranjează fugarii criminali Petrenco și Usatîi, iar cel mai important, ajungem la concluzia că Maia Sandu și Andrei Năstase, marii lideri ai pro-europenismului, din nou calcă prin greble și colaborează cu pro-rușii (Usatîi, Voronin, Petrenco).

O altă nuanță la fel ridicolă, este și faptul că Usatîi a organizat transport gratuit din Bălți, pentru ca să arate partenerilor săi, că se va implica și el la colectarea semnăturilor, chiar dacă este în căutare internațională pentru organizarea tentativei de omor împotriva lui Gherman Gorbunțov.

Cu părere de rău pentru unii susținători înflăcărați ai gălbănelelor sau a țop-țop-ilor, observăm că Maia Sandu nu poate uita echipa pentru care aduna voturi și unde a crescut, iar Andrei Năstase nu se poate îndepărta de cei cu care a atins apogeul carierei sale de politician(care niciodată nu a fost nici măcar în parlament).

După aceste scheme, nu mai este nici un dubiu că partidele de mai sus au intrat în campanie electorală, însă cel mai probabil, acest pas va fi fatal pentu toți cei implicați, mai ales că majoritatea aliaților sunt sub pragul electoral. Mie personal îmi este milă pentru alegătorii fiecărui partid implicat, mai ales a celor care se numeau pro-europeni, iar acum stau la masă cu Usatîi, Petrenco și Voronin.
  Recunosc că Maia Sandu și de această dată dorește să pară cea mai deșteaptă și nu se bagă în frunte, însă indiferent la orice, ea se compromite și se leagă cu clanurile, chiar dacă numele ei o poate duce în parlament cu câteva fotolii. Cel mai probabil finanțatorii au decis în locul ei, însă cum am mai spus mai sus, îmi este milă de alegătorii ei.

TRĂIASCĂ… TRĂIASCĂ…TRĂIASCĂ  ALIANSUL!!!

 

Deoarece nu obișnuiesc să vorbesc fără probe, prezint mai jos dovada celor expuse mai sus! 

#Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole