Batalioanele de asalt ale europeanului Igor Dodon

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În Europa democrată, dreptul la opinie este respectat. Uneori, anumiţi lideri politici preferă un ton ameninţător, pentru a impresiona masa de alegători, cea obişnuită cu un Tătuc protector. Astfel, în stânga Prutului, europeanul Igor Dodon vorbea de la o tribună precum Nichita Hruşciov în faţa Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Nervos, ameninţând, mai că ar fi scos şi pantoful pentru a bate în microfon, spre restabilirea ordinii sovietice, în anul 2015, la nivelul celor două milioane de asupriţi, dezinformaţi, minţiţi, trăitori între frontiera NATO şi cea de pe Nistru.

Igor Dodon a pus ochii furiei proletare pe o inițiativă a Ministerului Educației privind distribuirea drapelului României și harta României Mari în instituțiile primare, gimnaziale și instituțiile liceale.
Indiscutabil, ca parlamentar al Republicii Moldova, are dreptul legal să se pronunţe cu privire la orice act al guvernării de ieri, de azi şi de mâine. Cu o condiţie: să se limiteze la limbajul civilizat, la argumente democratice.

Număi că Igor Dodon a preferat să ameninţe pe unioniștii moldoveni că „vor fi luați în furci”, întrucât aceștia „se joacă cu focul”.

Cine ar putea răspunde la chemarea lui Dodon, ca să acţioneze cu furci?
Batalioanele sale de asalt.

Batalioanele de asalt – în germană Sturmabteilung, acronim SA -, cunoscute și sub denumirea de Cămășile brune, au fost o organizație paramilitară nazistă, care a jucat un rol-cheie în ascensiunea la putere a lui Adolf Hitler.

Afirmaţia de mai sus este la dispoziţia fiecărui internaut care foloseşte sintagma batalioane de asalt pentru orientarea motoarelor de căutare.

Batalioanele de asalt, domnule Igor Dodon, au fost fondate de Adolf Hitler la München, în 1921, iar din discursul dumneavoastră înţeleg că sunt şanse să urmaţi modelul german în luna ianuarie 2016.

Probabil că siguranţa de sine pe care o afişaţi este rodul întâlnirii cu preşedintele Federaţiei Ruse,. Vladimir Putin, în apropierea căruia aţi stat recent, ca un supus vasal.

Putin nu are nevoie să trimită drapelul Rusiei, nici hărţi cu decedata URSS, deoarece media de la Chişinău este dominată copios de cei care îşi primesc beneficiile financiare de la Moscova, evident prin intermediarii de bună credinţă pentru FSB.

Cu ce drept arboraţi dumneavoastră, domnule Igor Dodon, însemnele unui stat imperial decedat, ca şi pe acelea ale statului successor, unde aţi cerut binecuvântarea Patriarhului unei Biserici Străine, este o altă chestiune, pe care nu o vedeţi, deoarece, de la o vreme, de furie probabil, nu vedeţi decât roşu în faţa ochilor.

Vă citez, domnule Dodon:

„Unioniști, ați pierdut frica? Nu mai spun că vă bateți joc de copiii noștri prin organizarea examenelor de BAC. Cu ce drept vreți să arborați drapelul României și harta României Mari în toate școlile? Aceasta este promovare deschisă a unionismului și noi nu vom permite acest lucru. Nu vă jucați cu focul, pentru că oamenii o să vă ia în furci. Vreți să o luați în cap? O să o luați. Eu o spun, scuzați că așa dur, dar chestia asta nu se permite. Noi suntem stat independent Republica Moldova”

Acesta este un discurs pe care ar fi putut să îl rostească, cu adaptările de rigoare, şi acela care, în 1931, aici fiind vorba de Ernst Röhm, a preluat conducerea trupelor SA.

Într-un singur an, Röhm a strâns în jurul său 400.000 de fanatici.

Dumneavoastră pe cât contaţi? Pe 400 sau 4000?

Gospodin Dodon, mizând pe tradiţionala tăcere a unor trecători oficiali români aţi plusat, cu naivitate: „Noi suntem prieteni, suntem vecini, vă stimăm, sunteți stat independent. Stimați-ne pe noi, ca stat independent și suveran Republica Moldova”.

Minciuni în serie, dovadă denigrările din discursurile succesive ale dumneavoastră, la adresa României, stat membru al NATO, nu al CSI.

De furie aţi făcut şi o gafă pe măsura lipsei de autocontrol care vă caracterizează:
„Imediat după sărbătorile de Anul Nou, noi începem o campanie națională de luptă împotriva unionismului. Vă promit acest lucru. O să amintim cetățenilor Republicii Moldova ce au făcut unioniștii și românii în perioada 1918 – 1940. Ați uitat? O să vă amintim”.

Ne faceţi un serviciu, celor din România.

Asta pentru că atunci o să vă amintim atrocităţile trupelor de ocupaţie sovietică, care au creat samavolnic o republică imaginară, între Prut şi Nistru, teritoriu istoric românesc, parte a României interbelice, a cărei hartă poate fi ruptă de un nevolnic negânditor, într-un legislativ cunoscut, dar a cărei naţiune nu poate fi îngenuncheată de cel ce o ia pe urmele lui Röhm.

Am şi o veste proastă pentru dumneavoastră.

Terfeliţi, cum vă vine la gură, Platforma Acțiunea 2012, doar mizând pe faptul că sunt tineri aparent ignoraţi la palatele puterii din Bucureşti.

Ei bine, în paralel cu aceşti juni de toată isprava se coagulează o forţă care va informa marile cancelarii, unde nu o să aveţi niciodată acces, în privinţa abuzurilor dumneavoastră de limbaj, de atitudine, tipice unui dictator în formare.

Continuaţi aşa, domnule Dodon.

Ne faceţi nouă, vorbitorilor nativi ai limbii lui Mihai Eminescu, un mare serviciu.

Comentarii

Ion Petrescu

Ion Petrescu

S-a născut la 2 noiembrie 1955, în Bucureşti, tatăl, Ion, fiind din judeţul Argeş, iar mama, Tamara, din stânga Prutului. A urmat cariera militară avansând până la gradul de colonel, fiind opt ani director al Trustului de Presă al Armatei României. ...

Ultimele articole