Băsescu a spus un mare adevăr. Să cerem unirea. Filat iarăși arunca cu bâta în lună! (Fragment din cartea ”Căderea Armaghedonului”)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Se putea oare altfel? Marele patriot, Filat, învechit în rele, regele contrabandiștilor și al IPTEH-ului, care a transformat RM într-un vad al hoților, concesionând cu liota sa aeroportul Internațional Chișinău și vânzând Banca de economi rușilor, este nemulțumit de afirmația președintelui Băsescu potrivit căruia ”următorul proiect important al României după intrarea în NATO şi aderarea la Uniunea Europeană este unirea cu Moldova.”
”… îi ajută pe ruşi, dar şi pe comuniştii din ţara noastră, este de părere ”Filat.

Un politician consacrat răspunde simplu de tot, fără a se inflama și întoarce pe toate fețele, mai ales dacă este cel care făcut numai rău statului care l-a dat afară din funcție pentru corupție. ”E părerea Dumnealui” acesta era răspunsul consacrat și nu intri în detalii.

Asemenea răspunsuri se învață și fac parte dintr-un chestionar, studiat pe din afară de către politicieni special pentru întâlnirile cu presa. Posibilele întrebări incomode le pun consilierii, răspunsurile posibile aparținându-le tot lor. Filat despre asta nu are de unde ști. Este inclut, am mai spus-o.

Ei bine, am discutat cu mai mulți intelectuali și oameni simpli răspunsul lui Filat. Necăjiți, cu o frică patologică că nu o să le ajungă lemne și cărbuni ca să iasă din iarnă, ei m-au privit îndelung ca să înțeleagă dacă mie mi-i a mă pieptăna când arde țara.

– Da eu de-amu-s gata să mă unesc și cu necuratul, numai să scăpăm de ” bardacul” ista pe care-l face el. Ia uite acolo cum îi pun la zdup pentru furturi, pentru corupție. Da aista stă cu femeia în Șveițaria (Elveția), se duce la futbol cu avionul, se lăfăiește ca un boeir da copii oamenilor nu au cu ce se îmbrăca ca să se ducă la școală. Aista a vre să trăiască așa. Lui îi convine, da mie –nu.

Bătrânele care mai au caloși de pe timpurile când guvernarea, din care făcea parte și Filat li-i dădea înloc de pensie, se mânie foc:

– Da de ce , mă rog, nu-i plac comuniștii, pentru că au vrut să-i ia clădirea cea mare de peste drum de univermag?

Aceste subiect îl așteaptă pe Filat în electorală așa că nu avem decât să-i plângem de milă.

Să trecem la esențe. Băsescu a fost primul care le-a spus studenților și elevilor din R.M că ne vom uni în UE. Asta după ce ne-a lăsat pe malul Prutului, ca pe niște români de categoria a doua. Exact lucrul acesta îl spune și astăzi – UE a trecut Prutul.

Filat se crede cel mai deștept și afirmă că ”Moldova va deveni țară-membră, acolo unde nu mai sunt frontiere”.

Credeam că Filat a înțeles anumite lucruri la Vilnius. Nu a fost să fie. De vreme ce UE nici nu pomenește despre extinderea UE, înseamnă că vom rămâne pe necarosabil mult timp.

El nu a înțeles, de fapt, ce vor nemții. Nu a înțeles că executarea unei imense strategii economice, care vizează transferul puterii hegemonice asupra Europei de Est de la ruși la germani va ocupa deceniile imediat următoare și va fi plină de tulburări și dificultăți. De războaie.

Încă în octombrie 1988, cancelarul vest-german, Helmut Kohl a propus crearea unei armate pan-europene. Deși vocifera despre parteneriatul cu SUA, aceasta însemna că americanii trebuie să facă așa după cum îi îndeamnă cântecul ”Yankei, plecați acasă!”.

Cu amenințarea rusească ipotetic diminuată, nemții nu mai văd cu ochi buni protecția americană. Și americanii s-au transferat în România.

În orice armată pan-europeană nemții vor da tonul. Este adevărat, germanii de astăzi nu mai sunt carne de tun nazistă. În țară s-au stabilit valori democratice ale unei clase de mijloc îndestulate și nu mai pot fi numiți militariști. Cu toate acestea, dacă forțele vestice ar fi chemate să potolească tulburările din Europa de Est, și de la hotarele UE, decizia finală se va lua la Berlin, nu la Londra, Paris sau la Bruxelles.

Deci,astăzi ni s-a spus cu certitudine că nu poate fi vorba despre extinderea UE. Nici nu se știe când se va produce aceasta. Iar fiecare stat nu poate depune cerere, fiindcă va fi respinsă. Fiecare stat , doritor de a intra în UE va trebui să aștepte invitația.

Îi spun încă o dată lui Filat care are minte scurtă. Atunci când Parlamentul comunist de la Chișinău a adoptat în unanimitate o declarație de susținere a cursului integrării europene, de la Burxelles, RM a fost avertizată : ”Nu cumva să vă treacă prin minte să depuneți cerere de admitere în UE pentru că o vom respinge!”.

Pentru a nu ne transforma copii în carne de tun, așteptând la porțile UE ani în șir, poate și 20, dar poate și 30, făcându-le viața coșmar, va trebui să facem unica alegere corectă – unirea. În caz contrar riscăm să le îngropăm viitorul.

Desigur, Filat se gândește la electorală și la soarta sa de mai departe. Pe el nu-l interesează poporul, ci bogățiile adunate din sudoarea lui. El nu vede că anume procesul reunirii ar fi un catalizator puternic pentru UE de a începe în ritmuri mult mai rapide, conform unui program special, negocierile cu RM privind aderarea .

Deci, Traian Băsescu are dreptate, sângele apă nu se face. Să cerem unirea și ne vom uni în Europa

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole