Banii pentru show-urile politice nu miroase! A demonstrat-o Năstase – o demonstrează Usatîi!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Finanțarea partidelor și formațiunilor politice rămîne o poste frumoasă pentru opinia publică și cev care miroase nu prea bine pe interiorul unor formațiuni politice. De exemplu platforma sau partidul DA. După ce au delapipdat societatea de mai multe bunuri, împreună cu Filat, acum investesc zeci de milioane în Jurnal tv și tot felul de circari politici. De la Mocanu pînă la Năstase. Toți cu funcția de bază – artiști politici. Oameni care aruncă în societate zvonuri toxice și încearcă să-și facă nume pe tot felul de senzații născocite peste noapte.

Acum, după ce a stat o perioadă în umbră, a reapărut în presă Renato Usatîi, primarul de Bălți. Orașul în care Năstase a avut cîteva sesiuni teatrale. Doar că și el a readus pe ordinea de zi întrebarea – de unde banii pentru campanii electorale costisitoare. A readus întrebarea, pornind de la răspunsul dat de organele de forță.

Un apropiat al lui Renato Usatîi, arestat în Taiwan pentru furt de milioane – scrie astăzi portalul ww.publika.md

Românul arestat în Taiwan pentru furturi din bancomate este un apropiat de-al liderului formaţiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi. 

Informaţia provine de la unele surse din cadrul instituţiilor de drept din Moldova.

Românul este de fapt cetăţean al Republicii Moldova din Bălţi.

Se numeşte Mihail Colibaba şi ultimii ani a trăit la Moscova.

Tatăl său este Valeriu Colibaba, șef Secție Endocrinologie, spitalul din Bălți. Acesta împreună cu fiul său a făcut campanie electorală în susținerea lui Renato Usatîi.

PUBLIKA.MD aminteşte că poliția taiwaneză a arestat duminică seara trei principali membri ai unei bande criminale internaționale, responsabilă defurtul a 83 de milioane de dolari taiwanezi (aproximativ 2,6 milioane de dolari SUA), proveniți din fraudarea unor bancomate a băncii First Bank în trei orașe din Taiwan.

Potrivit Taipei Times cei trei arestaţi sunt letonianul Andrejs Peregudovs, românul Mihail Colibaba şi moldoveanul Nicolae Pencov, care au reşit împreună cu alţi 12 membri ai reţelei din cinci ţări, să spargă pe 9 şi 10 iulie, 51 de bancomate de la mai multe sucursale ale First Bank în Taipei, New Taipei și Taichung.

Poliția a recuperat 50 milioane de dolari taiwanezi, ascunşi în trei valize la un hotel din zona Dazhi, Taipei, unde Colibaba și Pencov erau cazaţi.

Mulți bani și într-un caz și în altul. Doar că finalul ambilor este dubios. Năstase, după o apariție pe scena politică s-a cotilit în culise cu o viteză neașeptată, după toate scandalurile legate de mințirea propriei mame. Renato, la fel apărînd pe scenă, de această data reală, nu a făcut prea mare treabă în orașul pe care îl are în administrare.

Despre viitorul ambilor este greu de vorbit. Timpul va arăta. Și asta indiferent de banii pe care îi cheltuie pentru campanii de promovare și proviniența dubioasă a acestora.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole