Avocatul Țopilor, Andrei Năstase – viitorul președinte al Partidului pentru Demnitate și Adevăr

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De la Trustul Țopilor, Jurnal TV, se știe că Platforma DA nu este o simplă adunătură de oameni, în mare parte cu trecut dubios, care s-au vîndut de atîtea ori și încă se vor mai vinde, de oameni mici, dar care deja s-au autointitulat „lideri naționali”, ce se află la moment în slujba a doi veri condamnați – Victor și Viorel Țopa. Tot de la acest Trust Media se știe că nimeni nu are dreptul să pună la îndoială misiunea aproape „divină” a acestei platforme, pentru că vedeți voi, asta ar însemna că toți sunt cumpărați, absolut toți.

Deci în acest articol, nu voi îndrăzni să pun la îndoială misiunea Platformei DA, voi încerca doar să explic, din ce am înțeles de la invitatul de aseară al Nataliei Morari, „modestul” avocat Andrei Năstase, care nici nu s-a sfiit de altfel, să spună că reprezintă interesele condamnaților Țopa.

Ei bine, în primul rînd vreau să spun că pe lîngă modestie, Andrei Năstase mai are o calitate, simțul umorului. Acesta chiar de la începutul emisiunii, ca să pună chipurile punct speculaților, a ținut să concretizeze că cei cărora le reprezintă interesele, adică condamnații Țopa, au aflat despre  Platforma DA de la televizor și de pe facebook. 😀

De ce am zis că Năstase este și „modest”, pentru că a dat de înțeles că Platforma DA, într-un fel sau altul îi aparține, sau cel puțin are un cuvînt greu de spus pe interior, și atunci cînd se va ajunge la situația în care să fie înaintat doar un lider al platformei, chiar dacă Doamne ferește nu-și dorește acest lucru, nu va avea încotro și va accepta. Iar acest lucru să știți că se va întîmpla mai devreme decît poate vă imaginați.

Revenind la misiunea Platformei DA, Năstase a ținut să accentuieze că singura misiune, singurul scop al lor, este să consolideze societatea. Cum vor să facă ei acest lucru însă, e greu de spus, pentru că dacă analizăm discursurile membrilor platformei, emisiunile de la Jurnalul Țopilor, vedem că acestea nu sunt deloc constructive. Ba din constra, mai ales foștii actori de teatru, Durbală și Cheianu, actuali clouni de televiziune, au devenit foarte agresivi și folosesc în cadrul show-lor ce le prezintă, un limbaj din ce în ce mai vulgar și mai agresiv, incitînd oamenii la ură și la nesupunere civică.

Un lucru la fel de important și la care trebuie să atragem atenția, este că Platformei DA, atacă nu doar pe Plahotniuc în primul rînd și partidele de guvernare PDM și PLDM, dar și partidele de opoziție, mai ales PL-ul, singurul partid parlamentar de opoziție de dreapta, unionist și pro-european. În mod normal, o Platformă Civică protestează contra guvernării, nu contra unor anumite persoane sau partide. Deci am înțeles, toți jos, dar cine sus?

Fiind întrebat în repetate rînduri de Natalia Morari, care chipurile nu cunoaște, ce va face Platforma DA după protestul de Duminică, Năstase a spus că vor organiza încă un protest. Morari a continuat să insiste și a întrebat ce va fi și după viitorul protest? Ei bine, aici Năstase din nou s-a dat de gol și a recunoscut că defapt adevărata misiune a acestei platforme este asumarea unui proiect politic! Pînă atunci însă, Năstase, care probabil nu și-a dat seama că este la emisiune cu Morari, dar undeva pe la cafea, i-a spus că el poate da această Platformă Civică guvernării, contra plată desigur.

Acum Platforma DA mimează că este împotriva tuturor, chiar și a partidelor de dreapta mari, pro-europene,  cum este PL-ul, pentru că la protestul pe care-l preconizează ei pe 27 august, să declare mulțimii că iată altă soluție nu mai este, că este nevoie de o forță politică nouă și Platforma DA este pregătită să-și asume această responsabilitate. Tot atunci în fața mulțimii, Platforma DA va primi „botezul” și se va tranforma în Partidul pentru Demnitate și Adevăr, iar avocatul condamnaților Victor și Viorel Țopa, chiar dacă nu vrea, va fi nevoit să accepte funcția de Președinte al noului partid. După ce se vor vedea partid politic, în continuare cu sprijinul Jurnal TV, actualii membri ai Platformei DA vor face tot posibilul pentru a provoca alegeri anticipate, în speranța venirii Țopilor la guvernare.

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole