Avocata Ana Ursachi a prezentat dovezi despre implicarea lui Veaceslav Platon în spălarea de miliarde…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am convingerea că Gabriel Călin i-a dat calificativul de AVOCAT AL DIAVOLULUI Anei Ursachi pe merite. Nu e suficient că dânsa este implicată în crime ce o fac bănuită de complicitate la omoruri şi delapidări de bunuri imobile, dar ea şi pe cei a căror interese ar trebui să le apere conform statutului de avocat, îi tradează cu sânge rece. Se face o impresie că tipa dată şi-a vândutul Diavolului sufletul cu mult înainte de a îmbrăca mantia de avocat. Dacă analizăm lista de clienți a acestei Ursachi găsim pe foarte multe persoane cu suflete departe de a fi calificate curate şi albe. De la reprezentanți ai clanurilor criminale, până la persoane complice la sărăcirea poporului şi a țării în întregime.

La moment Ursachi este fugară, aşa că nu mai este prezentă pe micile ecrane a interlopilor Țopa şi a clanului Lucinschii. Dar nici să dispară nu poate. În viacul tehnologiilor informaționale nu există mare problemă de a participa la vreo emisiune, mai ales atunci când riscă să ajungă după gratii. Evident toată emisiunea alături de Natalia Morari, Ursachi a încercat să transmită mesajul că procesele penale pornite în Moldova pe numele ei sunt o banală intimidare a ei personal şi a celor pe  care ea îi apără. Cine a urmarit emisiunea cu siguranță au observat că Ana Ursachi cu regularitate întorcea capul spre dreapta. Am putea intui că aştepta aprobarea  celor spuse de la cineva. De parcă acel cineva îi dădea indicațiile nonverbale pe care ulterior le vocifera. Reeşind din informația aparută în presă precum că Ursachi a zburat spre Frankfurt, am putea intui că acel cineva este nimeni altul decât Victor Țopa. Mimica feței şi comportamentul în fața camerei web o trăda necătând la faptul că are o şcoală serioasă de a induce oamenii în eroare şi a se transforma în jertfă.

Toată emisiunea a avut două fraze de serviciu: -Plahotniuc este răul acestui popor care a acăparat țara şi atenție – Eu îs mandatată de Veaceslav Platon să prezint documente şi înregistrări audio. Dacă cu documentele e clar totul, hârtii de genul prezentate de avocata dată putem desena fiecare din noi cu teancurile, apoi iată cu înregistrările a dat-o în bară. Înainte de a fi prezentate, Ursachii în nenumărate ori a menționat că cei doi interlocuitori sunt Platon şi Iralov. Tot dânsa atrage atenția că în discuție se menționează despre spălătoria financiară. Din cele auzite şi confirmate de Ursachi, chipurile mandatate de însuşi Platon, reese că Veaceslav Platon este direct implicat în spălătoria de miliarde din Federatia Rusă. El afirmă că orice scrisoare parvenită din Moldova la Moscova la acea perioadă legată de problema menționată este „înghețată”. Întrebată de Morari dacă ar însemna aceasta că Platon este implicat în ilegalitătile date, Ursachi a confirmat acest lucru. Eh, numai avocați de genul lui Ursachi să nu ai…

Veaceslav Platon de câteva luni infirmă implicarea sa în spălarea miliardelor, da Ursachi într-o clipă a pus cruce pe toate declarațiile acestuia. Poate că Platon a şi transmis înregistrarea dată dar cu scopul de-al denigra pe Plahotniuc chiar şi dacă vocea acestuia nici nu este în înregistrare, dar Ana Ursachi a dat-o cu totul în altă formă decât s-a dorit inițial. Sau am o altă explicație la acest subiect. Ar putea fi vorba despre o scurgere intenționată a înregistrării date nu pentru a-l ataca pe Plahotniuc, dar pentru a aduce dovezi despre implicarea lui Platon în spalatoria miliardelor. Să fi aici aportul Țopilor? Atunci în cazul dat putem să spunem că Ana Ursachi într-o formă oarecare i-a pus personal „lațul în găt” lui Platon.

Dacă-i avocatul diavolului atunci îi anume ea…

 

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole