Autorităţile “omoară” mass-media incomode! Suspendarea retransmiterii postului „Rossia 24” este o manifestare de rusofobie

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului  de a sista retransmiterea postului de televiziune ”Rossia 24” pe teritoriul Republicii Moldova  este o încercare neruşinată de sugrumare a libertății de exprimare în ajunul alegerilor parlamentare din acest an.

Este o decizie politică care nu este de mirare pentru nimeni. Moldova este transformată intenţionat într-o zonă izolată informaţional, unde populaţia este nevoită să “înghită” opinia guvernării.

Hărţuirea presei, atacurile frecvente asupra mass-media şi închiderea posturilor de televiziune au devenit activitatea preferată a actualilor reprezentanţi ai puterii.  În perioada deţinerii mandatelor,  guvernanții, care se consideră democrați și pro-europeni, au “reuşit” să închidă deja două televiziuni de alternativă, care refuzau să prezinte informația ce nu corespunde celei oficiale.  Atitudinea aşa numitei Alianţe faţă de presă este una fără precedent pe care nicio altă guvernare de până acum nu şi-a permis-o.

Este pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, ca stat independent, când guvernanţii se lansează, în stânga şi în dreapta, în declaraţii şi lozinci frumoase, europene despre libertatea de exprimare, dar pe care o sugrumă fără milă şi lipsesc într-un mod atât de cinic cetățenii de dreptul la informare.

Este clar că asistăm la o încercare de a închide gura celor care nu sunt de acord cu opinia autorităţilor, care se pregătesc de alegeri. Totoodată asistăm la o manifestare de rusofobie, care va înrăutăţi şi mai mult relaţiile cu vecinul din est.

Integrarea europenă a Moldovei nu înseamnă modernizarea ţării şi  îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor, ci înrăutăţirea relaţiilor cu Rusia.  De ce integrarea europeană a Republicii Moldova este asociată cu rusofobia?

Decizia de interzicere a postului de televiziune “Rossia 24” este absurdă şi trebuie să fie anulată. E timpul ca guvernarea să se obișnuiască cu pluralismul de opinii, nu să-l condamne”.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Renato Usatîi

Renato Usatîi

M-am născut pe 4 noiembrie 1978 în or. Făleşti, Republica Moldova; Am absolvit Facultatea de Limbi Străine a Universităţii de Stat din Bălţi „Alecu Russo”, or. Bălţi, Republica Moldova; 2000-2001 – supervizor la Aeroportul Internațional Chișinău, R...

Ultimele articole