Autodenunțul din partea Maiei Sandu sau campanie electorală pentru PAS?!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

  Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, anunță că a depus un denunț la Procuratura Anticorupție în scopul tragerii la răspundere penală a persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul ANRE. Din spuse ei, sau mai bine zis, din postarea ei de pe Facebook, reiese că ANRE se îmbogățește pe spatele cetățenilor.

Nu sunt expert în energetică, însă deschizând Google, găsesc că la sfârșitul lui 2011, moldovenii achitau 6,33 lei pentru un metru cub (preţul include TVA), iar cei care depășeau limita de 30 cuburi/lună , achitau câte 6,59 lei (inclusiv TVA) pentru un metru cub.
Pe site-ul http://www.moldovagaz.md/rom am găsit informație și despre tarifele din 2018:
Începând cu 01.02.2016 tarifele pentru gaze naturale sunt (Regulamentului pentru furnizarea și utilizarea gazelor naturale, aprobat prin Hotărârea ANRE nr.415 din 25.05.2011):

          pînă la 30 m.c. – 6,363 lei per 1 m.c. (inclusiv TVA 8%);

          după 30 m.c. – 6,629 lei pe 1 m.c. (inclusiv TVA 8%).

Ca și în cazul de mai sus, nici acum nu-i nevoie de văz de șoim pentru a înțelege că prețurile din 2011 și 2018 nu diferențiază mult.

Deoarece am menționat anterior cuvântul denunț, cred că fiecare ar trebuie să deschidă un DEX pentru a absoarbe mai de aproape sensul acestui termen destul de interesant. După părerea mea, prin acest denunț, Maia Sandu a confirmat că ea a cunoscut mereu faptul că ANRE ne sărăcește, dar totodată mereu a tăcut.

Pentru cei care nu cunosc, Maia Sandu a fost mai mulți ani la conducerea statului, iar mai concret, din 24 iulie 2012 până pe 30 iulie 2015 a fost ministru al educației în Republica Moldova din partea PLDM. Nu pot să spun că e cea mai importantă funcție din stat, însă spre deosebire de acum, cred că atunci avea o influență mult mai mare.

Dacă în cazul schemelor de spălare a miliardelor implimentate exact în timpul când Maia Sandu era la guvernare, nu o putem învinui, chiar dacă dumneaei este economist de specialitate și a lăsat salariul de zeci de mii de dolari din SUA, pentru un salariu mizer din Moldova (nici acum nu pot înțelege aceste schimbări majore), atunci în cazul denunțului, pot presupune că aici deja este vorba de PR pentru alegerile din toamna 2018. Un factor la fel enigmatic, este și faptul că acest denunț a apărut la imediată apropiere de declarațiile Premierului Pavel Filipcare a spus că există premise pentru reducerea tarifelor la gazele naturale livrate consumatorilor cu până la 20%. (Se pare că Maia Sandu continuă să susțină inițiativele guvernării)

Nu vreau să o fac pe expertul în toate ,,Tofilat”, dar în așa momente, cred că Maia Sandu ar trebui să-și asume fie autodenunțul, adică să recunoască că între anii 2012-2015 a știut de faptul că ANRE ne fură, fie să declare cu capul sus că ea și Partidul AS se află în campanie electorală și cu așa postări pe Facebook, încearcă să-și mărească cele 17% din sondaje, chiar dacă recent avea peste 20%. 

#Pace
 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole