Au fraudat alegerile – În 2009 Natalia Morari striga alături de Urechean şi Filat, în 2016 cu Sandu şi Năstase…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cine îşi aduce aminte de anul 2009? Mai corect zis de perioada februarie-aprilie. Filat şi toată gaşca lui striga în gura mare că alegerile vor fi fraudate, că „regimul” Voronin deja a pregătit totul ca să fie furat votul cetăţenilor etc. A fost 5 aprilie. Au votat oamenii pentru PCRM. Şi am avut ce am avut. Imediat a doua zi în PMAN au fost chemaţi mii de tineri ca în faţa lor, fluturând un tricolor, o tipă pe atunci necunoscută de nimeni, nu şi de serviciile speciale, încerca să încinte spiritele între tineri precum că alegerile ar fi fost fraudate de către guvernare. Acelaşi mesaj venea şi dun „gura de aur” a lui Filat care declara că are mii se semnale de la cetăteni precum că în locul lor ar fi votat cineva, că zeci de mii se morți au ieşit la vot, că unora de peste hotare li s-a îngrădit dreptul la vot etc. Atunci tinerii erau arătați ca pierdanţii principali şi că anume lor li s-a furat viitorul. Mai ţineţi minte cum Urecheanu, care ulterior i-a vândut lui Filat AMN-ul, un partid mare şi puternic, striga că are 20 de kg de dovezi cu fraudarea alegerilor.

A trecut şi 2009, şi 2010, şi chiar 2015, dar Urechean aşa şi nu a mai făcut publice cele 20 de kg de dovezi. Declarații Nataliei Morari, a lui Vlad Filat şi a lui Urechean până la urmă s-au dovedit a fi nişte falsuri. La acel moment falsurile au fost folosite de Filat şi Urechean pentru a incita spiritele şi a instiga tinerii la violențe.

Am ajuns în 2016. Gaşca lui Filat, Urechean, Platon şi Lucinschii au ajuns exact în situația anului 2009 când se aşteptau la un rezultat mai mare, ca pâna la final să ajungă pierdanţi.

Şi din nou, Morari strigă în gura mare că ALEGERILE AU FOST FRAUDATE. Aceleaşi mesaje adresate tinerilor şi diasporei. Iarăşi proteste şi instigări la nesupunere civică. O situaţie ca la indigo a anului 2009. O singură diferenţă – în loc de Filat şi Urechean, astăzi îi avem pe Năstase şi Sandu. Soarta la primii doi o cunoaştem. Filat condamnat, Urechean uitat. Oare să ajungem să-i vedem şi pe ultimii doi, unul condamnat, alta dată uitării.

P.S. Istoria are proprietăţile de a se repeta. Din păcate sau din fericire, în Moldova aceste procese decurg foarte rapid…

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole