Ați văzut ce a făcut Năstase cu mănușa aruncată de Plahotniuc?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Eu mă amuz rău de tot urmărind cum grozavii luptătorii din opoziția anti-Plahotniuc leșină prin colțuri la orice apariție publică a sa și se pierd ca niște copii mici, lansând tot felul de speculații pentru a atrage atenția publicului, în caz că el dispare pentru o perioadă.
Exact asta am avut de urmărit după alegeri și mai acut în ultimele două săptămâni. Asta e când vii în politică să lupți contra unui singur om și n-ai apucat să ticluiești un program de guvernare, măcar de ochii lumii așa, ca să ai ce discuta cu cetățenii. Și corect a observat cineva recent: cu excepția deputaților democrați, nimeni altul nu a fost observat la discuții cu cetățenii în circumscripțiile unde au fost aleși. Revenim la acest subiect.

Briefingul susținut astăzi de Vlad Plahotniuc a resuscitat, pe bune, politica de pe Bîc. O apariție for fun din partea liderului democrat: ”Na, sunt eu, Am venit să vă văd și să mă vedeți. Nu vă faceți griji, că o să am eu grijă de toți” – catalogată imediat de Andrei Năstase ca fiind o mănușă aruncată în fața bla bla bla… de fapt ce să, dă să vi-l citez:

”Plahotniuc, am văzut cu toții că astăzi ai aruncat încă o mănușă a persecuțiilor, a amenințărilor și răfuielii cu cei care nu vor să aibă nici o relație cu tine. De ce? Pentru că tu nu ești politician, tu ești un uzurpator sinistru și un călău în sensul deplin al cuvântului.
De aceea am decis cu toată fermitatea să ridicăm și această mănușă și să ne batem cu tine pînă la capăt, să facem orice, dar absolut orice ca să ajungi pe banca acuzaților și să răspunzi în fața Legii drepte pentru orice lacrimă căzută de pe obrazul acestui popor!”

 

După așa o declarație, zici că trebuiau să apară ”zeci sau chiar sute de mii” de susținători de-ai lui în PMAN și să înceapă lupta. Dar ce a făcut Andrei? – a fost observat în Aeroportul Internațional Chișinău așteptând zborul spre Frankfurt. Daaa… tu-lă mama lui de luptător. De viteză mare ce avea, în loc să vireze spre ring pentru a se întâlni cu Vlad Plahotniuc, a pierdut (sau nu?) controlul și a ajuns… la nanu Victor.
Să nu ziceți, nu neg faza că ar putea fi o călătorie planificată, dar e grav. Mai bine evita să fie văzut. Mai ales că vorbind la telefon în aeroport zbiera ca sălbaticul la cineva aflat pe celălat capăt al firului.
Și da, vă mai reamintiți că Năstase a avut ocazia să-l privească în ochi pe Plahotniuc la sedința Parlamentului? Însă și atunci luptătorul n-a scos nici un sunet decât să se dea în show-ul pornit de Marina Tauber.

Democrații surclasează rău, și citind beletristica înșirată de Năstase pe facebook înțeleg că sunt pierduți. Nu pot decât să râd reamintindu-mi o sintagmă virală citită ceva ani în urmă care îl descrie perfect pe Năstase:                                                                                                                                ”На словах ты Лев Толстой, а на деле х*й простой.”

 

Concluziile  vă aparțin.

Pace 😉