Atenție! Vacabularul platformei DA poate dăuna sănătății

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

O nouă întregistrarea audio, apărută în presă confirmă cât de murdară poate fi politica. Frustrările personale, interesele înguste, limbajul suburbat, toate aceste le găsiți în nici 10 minute de discuții între doi activiști ai platformei DA. Este vorba despre o convesrație între cunoscutul Aureliu Pisică și un oarecare Senea. Pentru cei care nu i-au ascultat, audiție plăcută. Dar, atenție limbajul Vă poate afecta emotional!

Acum haideți să înțelegem această explozie de emoții. Eu, de exemplu, am înțeles că Aureliu Pisică a blamat conducerea platformei DA pentru că nu l-a numit președinte al organizației de la Ialoveni și pentru că Năstase nu-l ajută într-un proces de judecată. Dacă nu v-ați prins, atunci, voi încerca eu să vă aduc argumente ca să înțelegeți cât de grav este acest lucru.

Să nu uităm că platforma DA se vrea un partid născut din popor. O forță alimentată de valul nemulțumirilor provocate de furtul miliardului, o forță, care totuși, a avut corturi mai bine de jumătate de an în centrul Chișinăului. Oamenii au avut încredere în Năstase. Și nu pentru că ar fi lider înăscut, ci pentru că spunea lucruri pe care vroia să le audă lumea. Acum, când Pisică urlă din toți plămânii, vedem că una fumează și alta fac.

Platforma DA și-a dorit mereu o schimbare pentru ei, nu pentru popor. Îmi veți spune că nu există pădure fără uscături și că asemnea indivizi există și în partidele de la guvernare. E adevărat. Doar că atunci vă întreb de c ear trebui să schimbăm un hârb pe o oală spartă. Eu nu cred că platform DA e mai bună decât PDM, de exemplu.

Dacă ar ajunge la treuca puterii, credeți-mă că nu s-ar schimba nimic. Spun asta pentru că în spatele promisiunilor se ascund activiști DA flămânzi de putere, membri de partid certați cu legea, finanțatori condamnați, etc. Asta înseamnă că ei primii vor fi tentați să fure, să facă imixtiuni în justiție, iar oamenii, muritorii de rând vor aștepta. Asta am înțeles și din înregistrarea cu Pisică. Din răcnetele disperate am înțeles că omul are probleme cu justiția, nu are bani și are comportament de moldovean șmecher.

A spus însă și lucrurilor pe nume. “Ăsta nu-i partid, asta-i p**dă”, confirmând apucăturile autoritare ale lui Andrei Năstase.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole