ATENŢIE ! Este dat în căutare generală…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Este în vârstă de peste 25 de ani, bun vorbitor de limbă română şi (sau) rusă,  studii superioare sau post-universitare, are mai multe publicaţii sau cercetări ştiinţifice, posedă capacităţi analitice în domeniile politic, economic sau politici sociale, înălţimea şi grupa de sânge neidentificate, are domiciliul în Republica Moldova sau peste hotare şi nu se teme să vorbească în public. Predă la instituţii superioare de învăţământ ori realizează studii în cadrul unor ONG-uri sau la Academia de Ştiinţe. Empatia este salutabilă. Acesta este un portret robot al analiştilor şi comentatorilor pe care Publika TV continuă să-i caute şi să-i ajute să se perfecţioneze.

Chiar dacă avem o bază de date bogată, în care sunt peste o mie de persoane, inclusiv peste o sută de analişti şi experţi în diferite domenii, ne dorim completarea acesteia cu oameni noi, interesanţi pentru cetăţeni (zilnic în studioul Publika TV sunt invitaţi 20-30 de oameni). Suntem siguri că există mulţi oameni care au toate abilităţile necesare pentru a face analize şi comentarii în diferite domenii, au idei inedite şi le exprimă interesant, dar deocamdată rămân nedescoperiţi pentru spaţiul public. Unii dintre ei au o „frică firească” faţă de microfon ori faţă de camera TV. Îmi amintesc primul meu „interviu” oferit, cu vreo 15 ani în urmă (eram student în primul an de facultate) unor reporteriţe de la radio Unda Liberă. Eram înăbuşit de emoţii. Au fost emoţii şi când am vorbit în faţa camerei pentru TVR Cluj, cu vreo 10 ani în urmă sau în studiol Radio Nova. Însă cu orice apariţie în faţa camerei sau a microfonului, emoţiile deveneau tot mai puţine. Cred că aceste sentimente le-au trecut toţi cei care astăzi apar foarte des la emisiunile de la diferite posturi TV şi radio.

Repetarea este mama învăţării, spune un proverb. Nimeni nu poate nega faptul că apariţiile dese la Publika TV a unor analişti şi comentatori i-au „şlefuit” în aşa măsură încât ei acum pot să-şi exprime gândurile mai coerent şi pot să facă analiză de o calitate mai bună. Aceasta ar trebui să fie un imbold suplimentar pentru oamenii care au ce spune şi o pot face calitativ să apară la TV. Suntem mereu deschişi faţă de oameni noi, care prezintă interes. Dacă sunt peste hotare, pot face comentarii la Publika TV prin telefon sau prin Skype. Dacă sunt în ţară, îi invităm în studioul spaţios, la subiecte la care ei au ce spune. Vrem să facem discuţiile cât mai interesante, dar şi să dezvoltăm capacităţile oratorice şi analitice ale cât mai mulţi oameni. Aştept sugestii atât pe forum, cât şi pe adresa oleg.cristal@publika.md . PS De dorit ca în mesajele trimise pe mail să fie indicate şi datele de contact ale persoanei sugerate.

Comentarii