Atac raider în PLDM… Vlad Filat înlăturat de Chiril Lucinschii…?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ce se întâmplă în PLDM în absenţa liderului Vlad Filat?

Asta ar fi întrebarea ce îi frământă la moment pe foarte multă lume inclusiv pe membrii de rând, care au ajuns la o dilemă cine va prelua ”hăţurile” în partid?

La momentul arestului, Vlad Filat a declarat că, Valeriu Streleţ v-a conduce partidul în absenţa sa. Pe semne că unora nu le-a fost pe plac această decizie a lui Filat. Din ce cauză oare? Sunt convins că imediat după prelungirea mandatului de arest lui Vlad Filat în data de 18 octombrie, cineva a strigat în şoaptă – Regele a murit, trăiască regele sau regina (încă nu cunoaştem).

Ce ne îndeamnă să credem în teoria conspiraţiei?

De când e lumea, liderii au fost pe o perioadă de timp. La unii mai lungă, la alţii mai puțin. De fiecare dată istoria se repetă. Atâta timp cât liderul este puternic şi se bucură de autoritate, toţi îşi fac ”gheb” de la plecăciuni în faţa acestuia. Însă o dată rănit, liderul devine mult mai slab şi vulnerabil. În situaţia dată, cei cu ”gheb-uri” încearcă din răsputeri să-l nimicească pe cel ”încoronat”. Haita de ”hiene” vor ataca rănitul până nu-l văd nimicit. Exact situaţia dată o avem şi în politică. Aveți dubii…? Atunci eu voi încerca să argumentez din ce cauză consider ca anume asta se întâmplă la momentul dat în PLDM…

După 15 octombrie, Vlad Filat a devenit vulnerabil. Dacă unii au primit acţiunile CNA-lui ca o răzbunare, apoi pentru alţii a fost ca o ”bunăvestire”, o ”mană din cer”. Până astăzi nu erau clare nişte nuanţe, astăzi însă practic totul a revenit la locurile lor, aducând clarităţi în cele întâmplate.

Dacă în primele zile drept lider al PLDM-lui se impunea prim-ministrul, atunci începând cu data de 18, în prim-plan apar cu totul alte persoane. La protestul de la Judecătoria Buicani, ”mare apărător” a lui Vlad Filat (în faţa camerelor de luat vederi) apare Chiril Lucinschii. Tot Lucinschii, organizează un brifing la sediul PLDM-lui.  Mai pe scurt se vede vizibil, activizarea lui Chiril Lucinschii şi lupta acestuia pentru putere şi influenţă în PLDM. La Curtea de Apel, în data de 23 octombrie, unde a fost examinat recursul, Chiril Lucinschii a absentat, cel puţin presa nu l-a arătat. Pe semne Lucinschii a înţeles că soarta lui Filat este deja clară – Filat v-a fi condamnat pentru furturile de miliarde de la BEM şi nu doar

Presa de partid și afiliată clanului Lucinschii mediatizează intens declarațiile lui Chiril Lucinschii, punând accent anume pe tezele furnizate de acesta. Chiril Lucinschii încearcă să o aducă în conducerea partidului pe ex-ministrul educației Maia Sandu. Despre asta ne informează chiar el personal. Se vede că nu este chiar atât de ușor să impui la o echipă întreagă o persoană ce nu este agreată, o persoană ce multă lume o consideră afiliată și controlată.

Boris Constantinov

Un ex-candidat în Consiliul municipal Chişinău din partea PLDM-lui, Boris Constantinov, este indignat de această iniţiativă lansată de Lucinschii. Ba mai mult ca atât vine cu acuzaţii în adresa acestuia precum că, Chiril Lucinschii doreşte să pună ”mâna” pe PLDM. Cât de straniu nu ar suna, dar sunt de acord cu dl Constantinov, Clanul Lucinschii îşi doresc menţinerea influenţei în partid şi din această cauză vor întreprinde toate acţiunile necesare ca PLDM să rămână în sfera de influenţă şi interes de grup.

Boris Constantinov 1

Îi sugerez dlui Constantinov şi altora din PLDM să ia în calcul încă o ipoteză şi anume…

Avocata lui Renato Usatîi, Ana Ursachi, a declarat că interceptările convorbirilor telefonice dintre Ilan Shor și Vlad Filat, au fost transmise de către membrii PLDM. Vă puneţi acuma întrebarea cine din PLDM ar avea interes în ”decapitarea” PLDM-lui şi ”întemniţarea” lui Filat? Vlad Filat era deja ”cadavru” politic, însă cineva a dorit să fie accelerat procesul de ”putrefacţie” a lui Filat şi a apăsat pe ”trăgaciul” pierii liderului PLDM.

Lupta internă în PLDM abia începe. Cu toţii vom fi martorii unor bătălii a „stejarilor seculari”. Diferite clanuri, diferiți lideri, interese diferite, doar că toţi vor uita de membrii de rând, de cei ce i-au adus la guvernare cu posibilităţile de a fura şi Banca de Economii, şi Ministerul Agriculturii, şi Ministerul Sănătăţii, şi Vama şi multe alte instituţii ale statului.

Noapte bună PLDM, cu regret bezna va fi de lungă durată…

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole