Atac raider asupra unui stat: Instrucţiune pentru ceainishi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Deja ştiţi ce înseamnă un atac raider şi care este scopul acestuia. Exemple sunt o mulţime.

Ceea ce se petrece din 2009 încoace în Moldova este tot un fel de atac raider. Doar că acest atac are aşa proporţii mari, încît nu se vede cu ochiul liber. Acesta este un raider “de stat” şi are drept scop transformarea RM într-o vacă legată de iesle. Ea trebuie să fie hrănită şi “mulsă” cît mai mult timp posibil.

Atacul raider asupra RM are trei faze reduse la trei lovituri în cele mai sensibile locuri ale unui stat:

1. Lovitura Axiologică: Ea presupune devalorizarea, “terfelirea” şi compromiterea sistemului de valori ale cetăţenilor unui stat.

Războiul steril al “principiilor și valorilor”. Semnarea solemnă apoi violarea “acordurilor”.  Repartizarea funcțiilor politice și administrative în bază de algoritm politic și nu de profesionalism. Trădările și transfugiile politice.  Toate aceste fonomene au transformat sistemul de valori democratice într-o “cașă” axiologică de proporții naționale.

În conștiința colectivă a oamenilor nu mai există nimic sfînt și pur. O lovitură în nevoia psihologică a omului de a crede în ceva. Ca pe timpurile invaziilor hoardelor tătare, moldovenii s-au refugiat în Biserică  – conform BOP-ului din noiembrie 2011 80% dintre respondenți au incredere in această instituție…

Continuare pe Blogul lui Victor Chironda!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii