Atac de cord în Frankfurt. Inima Ţopilor nu a rezistat…?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Şedinţa Comisiei Electorale Centrale din data de 30 martie 2016 era aşteptată cu nerăbdare nu doar de platformişti ci şi de cei ce au finanţat toată campania de colectare a semnăturilor pentru iniţierea referendumului constituţional cu privire la modificarea procedurii de alegere a şefului statului. Platforma DA-iştilor şi NUD-iştilor, împreună cu gaşca filato-lucinschii, au pus în joc toată speranţa în acest referendum. Şi-au dorit curăţirea imaginii de oligarhi fugari, premier-contrabandist, ex-preşedinte KGB-st etc.

Din momentul expunerii Curţii Constituţionale cu privire la modificarea procedurii alegerii Preşedintelui prin vot direct de către cetăţeni, deja era clar că acest referendum ar fi fost doar o modalitate de a cheltui cele 50 mln. lei şi evident un PR a Platformei DA şi a lui Andrei Năstase, autodesemnatul candidat la funcţia de Preşedinte de ţară, „păduchile” din toate felurile platforme, adunări, societăţi civile, mai nou şi minciunos şi finul lui Ţopa, ocnaş fugar în Frankfurt. Mai mult ca atât, în Monitorul Oficial deja a fost publicate modificările art. 78 din Constituţie, ce prevede că Preşedintele Republicii Moldova v-a fi ales prin vot direct de către cetăţeni. Deci revendicările invocate de către Năstaşi au fost îndeplinite. Dar nici aceasta nu i-a oprit pe platformişti.

Năstase a împlut sala cu susţinători. Dacă ne amintim ce au făcut susţinătorii lui Năstase în data de 20 ianuarie curent atunci când după un protest anunţat de Năstase, Usatîii şi Dodon „paşnic” s-a transformat în devastarea clădirii Parlamentului aducând prejudicii de aproximativ 1 mln. lei. Pentru a preîntâmpina acţiunile violente ale „susţinătorilor” lui Năstase, organele de menţinere a ordinii piblice au mobilizat mai mulţi poliţişti în preajma CEC. Poftim şi răspunsul pentru Năstase la capitolul prezenţii în ograda CEC a unui număr mare de poliţişti. O maladie e mult mai uşor a preîntâmpina decât a o lecui…

Să revenim la decizia CEC de astăzi. Dl Iurie Ciocan, Preşedintele Comisiei Electorale Centrale a propus respingerea iniţiativei de a fi petrecut referendumul consitituţional iniţiat de platformişti. Dl Ciocan a invocat faptul că grupul de iniţiativă nu a respectat cadrul legal cu privire la colectarea cantitativă a semnăturilor pentru iniţierea unui referendum constituţional. Conform prevederilor legislaţiei în vigoare, ţi anume a art. 141 din Constituţie – Cetăţeni care iniţiază revizuirea Constituţiei trebuie să provină din cel puţin jumătate din unităţile administrativ-teritoriale de nivelul doi, iar în fiecare din ele trebuie să fie înregistrate cel puţin 20 000 de semnături. Luând în consideraţie că Republica Moldova este împărţit în 32 de raioane, 5 municipii (Chişinău, Bălţi, Bender, Comrat şi Tiraspol) şi două Unităţi teritoriale autonome recunoscute: UTA Găgăuzia şi cea din stânga Nistrului. În acelaşi moment, reeşind din faptul că autorităţile constituţionale ale Republicii Moldova nu controlează regiunea din stânga Nistrului şi municipiile Tiraspol şi Bender, colectorii de semnături erau obligaţi să prezinte listele din cel puţin 18 unităţi administrative, adica 360 de mii de semnături. Imediat după ce Preşdintele CEC a argumentat poziţia sa faţă de referendumul Platformei DA, Năstase, autoproclamatul candidat la funcţia de sef al statului a dat-o în spectacol cu statul captiv şi guvernarea mafiotă. Evident. Cum trebuie să fie reacţia individului care a cheltuit sume importante pentru achitarea colectorilor, pentru deplasarea în sate, pentru corturi, birotică etc., ca pe final să-şi dea seama că a comis o gafă imensă? Apropo, cu o lună în urmă, unul din liderii Platformei DA, Chiril Moţpan declara la postul public TV că numărul de 360 mii de semnături pentru iniţierea referendumului este exagerat şi că el trebuie diminuat. Deci, platformiştii cunoşteau că este nevoie de anume cifra de 360 mii, adica câte 20 mii din 18 unităţi administrative. Altfel nu apărea nici cifra dată, nici declaraţiile că această cifră trebuie diminuată. Ei pur şi simplu nu au admis faptul că CEC ar putea lua în calcul şi prevederile constituţiei. Au mizat pe cifra de cel puţin 200 mii de semnături şi au mers Va bank.

În situaţia dată, cel mai probabil că finanţatorii proiectului Platforma DA, Marea Adunare Naţională, Forumul civic, Partidul Platforma DA etc, au primit o ştire ce i-a afectat serios. Săraca inima lor. Aş intui că Ţopii sunt în stare preinfarctului miocardic. I-aş sfătui să cheme medicul de familie, că criza de nervi ar putea să le provoace la ambii câte un ATAC de CORD. Investiţia lor a fost spulberată abnume de îngâmfala lui Năstase. Năstase era încrezut că istoria cu referendumul îl v-a scoate din bezdnă, aruncându-l în slăvi. Năstase se vedea în braţele poporului, iar Ţopii în vârful puterii în acest stat. Iată ce face cu oamenii aroganţa.

Cetăţenii acestui stat trebuie să înţeleagă că situaţia se v-a stabiliza. Cei ce au fost implicaţi în furtul miliardului vor fi traşi la răspundere. Schemele de delapidare a statului de către o grupare criminală în frunte cu Lucinschii-Ţopa-Filat vor fi scoase la lumină. Proiectele investiţionale vor ajunge în Moldova, iar parcursul european al Moldovei v-a fi dus la bun sfârşit.

Nu vă lăsaţi minţiţi şi manipulaţi de cei ce se văd deja preşedinţi, prim-miniştri şi deputaţi în urma alegerilor parlamentare extraodinare şi a celor prezidenţiale. Cu siguranţă Moldova poate să se dezvolte şi fără neghina KGB-stă a clanului Lucinschii-Ţopa-Filat…

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole