Atac asupra Ucrainei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Articolul în Rusă a fost atît de popular încît am hotărît să-l traduc să înțeleagă și cei 95% din comentatorii de pe blog.

Cine și de ce pedepsește Ucraina.

Și totul începea așa frumos, ca într-o poveste, cu o lume nouă cu marca UE, legi mai sus de toate interesele parcă și centrul democrației și a drepturilor omului. De parcă nu ar fi fost crimele contra ortodoxiei, nu ar avea promovarea homosexualității și altor prostii în UE, de parcă nu ar fi crimele contra poporului de la Pungești și Roșia Montană.

Se spune că toți membrii uniunii sînt egali în drepturi (măcar pe hîrtie) și intră absolut liber în uniune. Și parcă este o uniune pașnică și binevoitoare însă este un mic/mare clenci; toți prietenesc doar contra unui dușman nedeclarat, dușmanul este impus și el este peste tot, oriunde apare un focar de nemulțumire acolo este acel dușman comun (unii aberau că și la Pungești este interesul …siei).

Iată a fost o adunare la Vilnius, mai pe nu îi spune Summit al parteneriatului estic, și rarăși este un parteneriat cu o vădită tentă contra cuiva anume (nu-i rostesc numele să nu intre în isterie unele elemente), deci o reuniune cu adînci protuberanțe politice.

Scopul principal al acestui summit al parteneriatului estic a fost crearea unei zone de izolație (a unei zone tampon) în jurul ”dușmanului comun” și era vital pentru acest summit implicarea deplină a Ucrainei în această aventură. Summitul s-a prăbușit cu mare zgomot (a constatat-o și Băsescu) de a secretat doar niște parafări cu state de interes minor ar fi prea mult, minorissim pentru uniune, state al de Moldova și Georgia care în linii mari nu decid nimic în această zonă nici ca poziție nici ca putere. Pentru această situație prietenii cei mai crînceni ai Ucrainei au avut ascunse în mînecă niște cărți mai tari, asul revoluției colorate. Iată așa de buni îs noii prieteni cu care de nu vrei să prietenești ai revoluție. Este clar că drumul acesta este doar într-o direcție și nimeni nu are dreptul să renunțe la acesta sau să nu meargă benevol-forțat pe această cale, sub orice pretext sau formă dar trebuie să mergi.

De posibila decizie a Ucrainei de a nu semna acest acord și a se transforma în colonie se pregăteau de mult timp, se presupunea un asemenea scenariu și în mod special erau întreținuți și alimentați cu bani politicieni din opoziție, se creau detașamente și grupuri de atac, erau instruiți provocatori de mulțime. Cu unul din aceștia am reușit să discut în cadrul recentei deplasări ale mele în Ucraina, voi scrie mai tîrziu despre asta. Pentru Moldova este deja tîrziu, nu a costat mare efort să o prostească și să impună niște proști cocoțați la putere să semneze un document într-o limbă străină (Engleza) care are aproape 1000 de pagini (985) text mărunt care trebuiau analizate minuțios, traduse, date societății înainte de semnare, dezbătute poate căci așa se fac negocierile și doar proștii semnează totul ca apoi să aibă Pungești în toată Moldova. Nu vreau ca același lucru să se întîmple și Ucrainei, este o înfrîngere dureroasă pentru aceste forțe care credeau că îi prostesc pe toți. Sper ca Ucraina să fie independentă atît de Rusia cît și de noua ordine mondială ce vine prin corporațiile UE.

Este foarte dureros că unii oameni sunt mințiți de propaganda bine plătită și de unii politicanți care de mult timp nu mai locuiesc în Ucraina și nici nu își văd viitorul lor și al copiilor lor acolo. Unii oameni sincer cred că în UE este lapte și miere pe copaci. Nu înțeleg forțele naționaliste din Ucraina, cum poți să strigi sus și tare că ești pentru nația ta și în același timp să tragi țara ta într-o uniune unde se dizolvă noțiunea de popor și diferențele trebuie reduse la minim. Cum pot lua bani străini pentru a face interesele străine la ei acasă?Cum pot să bată din palme unor politicieni străini veniți în piața de Maidan doar să-și facă interesele lor înguste (au fost inclusiv și unii clovni din politica noastră acolo), cum?

Ucraina este o parte a lumii ortodoxe, a lumii mele și de aceea soarta ei nu mii indiferentă. Sîntem foarte aproape după mentalitate și gîndire cu ei mult mai aproape decît terciul ce se face în UE acu.

Ei strigă tare că i-au bătut poliția pe ei, și nu este democratic deloc ce se face acolo, iar cînd se duceau cu buldozerul peste poliție, cînd lovesc cu lanțul de fier și țeava metalică în polițiști asta e democratic, este european, este normal? Să fi fost așa în Pungești păi erau terminați. Acolo poliția a atacat oamenii simpli. țărani fără apărare.

Ucraina merită mai mult decît să fie o colonie și piață de pămînt ieftin și brațe de muncă ieftine.

 

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole