Astăzi eu sînt Moldova!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am zis că nu voi scrie chestii din astea. Am zis că există analişti politici, tineri înflăcăraţi, jurnalişti de breaslă… 1001 de alte persoane care vor şti mai bine ca mine să comenteze evenimente, să analizeze antecedente, realităţi şi consecinţe. Ce să mai ? Să fim oneşti : eu am plecat din ţară din 1999… Realitataea de acasă îmi pare tot atît de fantasmagorică ca noutăţile despre Mars Spirit…

Gestul de astăzi al lui Andrei Popov m-a facut să fiu mîndru pentru că sînt cetăţean al Republicii Moldova ! Explic : Nimeni şi nimic şi niciodata nu va reuşi să mă simt ruşinat sau complexat ,sau stingherit de originea mea. Dimpotrivă! Citiţi atent postările anterioare de pe blog! Sînt mîndru de neamul meu! Este al meu şi este ce este. Îmi asum obîrşia şi nu am cu nimeni nimic. Eu nici măcar nu urăsc pe cineva.

Pînă-n astă seară, însă, m-am simţit un fel de alien în raport cu… Republica Moldova. Niciodată! Dar sînt categoric! Niciodată, chiar şi în aprilie 2009, nu m-am identificat mai bine cu un „gest” venit de-acasă! Aberant? Exagerat? Vă las, Domniile Voastre, să judecaţi cît de „adecvat” reacţionez… mi-ar lua prea mult timp să explic.

Astă seară eu m-am sculat de la masa banchetului, am fost tare, am fost nobil, am fost frumos… am ieşit cu ostentaţie dintr-un cuib de viespi! Şi am fost urmat de toată lumea cea „frumoasă”! Astă seară am fost EU cel care a fost urmat! Şi astă seară un reprezentant oficial al Republici Moldova a fost EU!

Puţin contează ce va fi mîine. Puţin contează consecinţele! În sfîrşit ţara mea a reacţionat NORMAL la o aberaţie! Astă seară am un mic prilej să fiu mîndru! Şi mă doare-n cot de cît de naiv pot să par, ori de cît de puţin „pragmatică” , ori de cît de puerilă este reacţia mea!

Va dura probabil pînă mîine dimineaţa… Căci mîine alţi reprezentanţi vor atenua, vor explica şi comenta…

Dar a fost să fie!

Un punct din .FR

Comentarii