PISICA: „ASTA NU-I PARTID, ASTA-I O PI…, NIŞTE PI…, NIŞTE LINGĂI”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Se cam împute treaba în partidul interlopilor Ţopa. „Fraţii de arme” au devenit „pi…”, „prostituate” şi „lingăi”, vorba lui Aurel Pisica. Cei care până mai ieri îşi rupeau cămaşa pentru Andrei Năstase au ajuns să îl înjure pe el şi apropiaţii săi. Cine s-ar fi gândit că Pisica va ajunge să „spurce” conducerea grupării politice a interlopilor Ţopa? Cine s-ar fi gândit că acel Pisica care (pardon de cacofonie, dar nu am cum altfel) agresa jurnaliştii incomozi lui Năstase îşi va schimba subit demnitatea şi adevărul? Totuşi, lucrurile au avut o evoluţie firească. Adunătura de dubioşi din jurul lui Năstase a mizat că va ajunge la putere şi îşi va putea rezolva problemele, inclusiv cele penale. Mizau cu toţii că vor putea folosi la nesfârşit nemulţumirile oamenilor care ieşeau în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Mizau că guvernarea va claca la infinit şi ei, „salvatorii poporului”, îşi vor lua ţara înapoi. Au aştepat să curgă bani gârlă de la Frankfurt, Moscova şi de pe unde îi mai ţinea Platon. Şi-au dorit enorm ca Republica Moldova să falimenteze. Doar că nu a fost să fie. Guvernul Filip a reuşit să stabilizeze situaţia, să semneze un acord cu FMI şi să deblocheze proiectele de finanţare europene. Mai mult, oamenii care au ieşit sincer la proteste au refuzat să se mai lase manipulaţi de interesele interlopilor Ţopa. Jurnal TV putea roti dronele şi camerele video la infinit că oricum numărul protestatarilor nu creştea.

A secat şi subiectul „Plahotniuc” iar entitatea politică „DA” a intrat în moarte clinică, fiind incapabilă să construiască un mesaj clar pentru susţinători. Năstase şi compania nu reuşesc să consolideze rândurile şi încearcă disperaţi să găsească o strategie de supravieţuire. Tot mai mulţi membri decid să părăsească rândurile grupării politice a interlopilor Ţopa. Fug din „DA” atât oportuniştii, cât şi cei naivi. Va fugi şi Pisica, fiindcă nu-şi poate rezolva problemele penale şi probabil nici la treucă nu are acces. Vom avea noi însă acces la convorbirile lor înregistrate, la râurile de înjurături şi trivialităţi.

Moralul ţopiştilor este la pământ, iar ura reciprocă este în creştere. Nu este cert dacă va rămâne Chiril Moţpan, care s-a perindat prin Ministerul de Interne în timpul mai multor guvernari. Care, potrivit unor guri bune, ştia foarte bine să şantajeze diferiţi agenţi economici prin intermediul unor comunicate de presă pe care le emitea la solicitarea partidului condus de oligarhul Vlad Filat.

sursa citatelor: http://www.vesti.md/?mod=news&id=68089

Comentarii