Asta nu e unionism, Chirtoacă. Asta e altceva

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ceremonia de primire a donațiilor umanitare din partea României a fost umbrită de comportamentul iresponsabil și inutil al persoanelor care au fost prezente acolo, în frunte cu Dorin Chirtoacă. Pentru că acesta a luat cuvântul înainte și a agitat spiritele. Dar să urmărim imaginile.

Prim-ministrul ajunge, este huiduit de mulțime, nimeni nu intervine să potolească mâna de oameni care îl huiduie. Iese în întâmpinare ambasadorul român, îl salută pe Ion Chicu și se duce apoi să îi potolească pe protestatari.

Este trist că ambasadorul român, cel care a organizat toată această donație a fost sabotat de colegii, care vor și ei să se numească români.

Dar nu e ăsta unionism. Oare ce cred miniștrii români care au venit la Chișinău? Unde am venit? Ce sunt manifestările astea de clasa a doua, de gura cortului, de poarta uliței? Doar atât pot cetățenii acestui stat?

Și pe de altă parte, trolii au început deja să împrăștie imaginile cu huiduielile la adresa lui Chicu, ca fiind huduielile împotriva ajutorului oferit de români.

De altfel, cel mai inutil primar al Chișinăului, Chirtoacă, se pozează în unionist. Eu mă întreb ce mai face în Molodva, dacă are afaceri în România. Nu mai bine pleca ca să își vadă de o viață liniștită. Sau poate e pus acolo ca să stârpească orice fel de unionism. Asta ca oamenii să nu mai vrea unirea și să uite că odată au existat unioniști.
La cum are comportamentul Chirtoacă, altceva nu îmi vine în minte.

În loc să mulțumească românilor, pe care îi numesc frați (?!?), au stat să huiduie. Ăsta e comportament civilizat? Credeți voi că așa se atrage antenția?

Voiam să scriu de bine de steagurile cu care au fost întâmpinati, de faptul că oameni simpli au întâmpinat românii, că așa se cuvine, dar când vezi huiduielile astea, degeaba.

Zicea Chirtoacă la un moment dat că fac unioniștii nu știu ce ligă a dreptății. E bine că au facut-o și că sunt toți 50 în ea. E bine că astfel știu să se manifeste.

Și așa s-a terminat și cu unionismul în Moldova, iar pentru asta îmi pare rau. Foarte rău îmi pare. I-am susținut și îi susțin, dar pe cine? Pe ăștia care huiduie? Ăsta nu e unionism.

Comentarii