Asistăm la relansarea TANDEMULUI Filat – Mocanu?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Asistăm la relansarea TANDEMULUI Filat - Mocanu?

Asistăm la relansarea TANDEMULUI Filat – Mocanu?

Cu toate că sunt în vacanță, am reușit ieri și azi să mai dau cu ochiul peste știrile din Moldova.

Am reușit să văd și conferința lui Sergiu Mocanu, despre un presupus omor, săvârșit de Valeriu Zubco. Din primele minute, din conferința lui Mocanu, precum și din câteva rânduri din câteva știri, prin care au fost redate cuvintele și voința lui Vlad Filat, am înțeles că a fost relansat TANDEMUL Mocanu-Filat.

Tandemul a existat și anii trecuți, pe vreme de vară, când mulți ”se odihneau”, iar Vlad Filat ținea conferințe în prime-time, în care ataca pe Vlad Plahotniuc, ca fiind cel mai mare rău din Republica Moldova, din cauza căruia nu merg ar merge totul, ca pe roate, unor anumite persoane.

Dacă să tragem cu ohciul peste conferințele lui Mocanu de acum un an, precum și peste discursurile agresive a lui Vlad Filat, din aceeași perioadă, vedem că ambii au aproape același vocabular, argumente.

Pe vrea când Vlad Filat îl acuza pe Vlad Plahotniuc avea același limbaj cu Mocanu, ceea ce a făcut ca presa să scrie că actualul premier ar sta în spatele acțiunilor Țopilor și a lui Mocanu, primii fiind ascunși undeva prin Europa, expediind de acolo ”semnale” agresive, fugând în același timp de justiția din Moldova, în fața căreia nu vor să răspundă.

Azi, mi-am amintit despre vorbele lui Victor Gurău, spuse mie într-o discuție privată, prin care îmi zicea că curând, foarte curând, Filat va face alianță cu Mocanu, sau o va restabili în cazul când aceasta a fost, precum și cu comuniștii, atacând încă mai agresiv pe Vlad Plahotniuc, în așa fel încât în doi ani să-l scoată pe acesta din politică, șifonat.

Mocanu, având JurnalTV ca instrument de propagandă, un fel de NIT-2, a tot încercat timp de un an și ceva să-l atace pe Plahotniuc. Partea proastă este că puțini se uită la acest post TV, iar din acest motiv a decis să-și extindă audiența, utilizând instrumente ca Privesc.eu, televiziuni locale, conferințe de presă.

Ieri, 6 ianuarie 2013, Mocanu a susținut conferința de presă, nominalizată și mai sus. Presa a reacționat, autoritățile la fel. Nu a întârziat să reacționeze și Vlad Filat, premier de Moldova.

Împreună cu premierul, ca prin minute, aproape sincron, a reacționat și Ministerul Afacerilor Interne, prin cel mai proaspăt vice-ministru.

Reacția MAI, precum și alte instituții, au cam dat de înțeles că din nou sunt FOLOSITE, ca hârtie de WC, instituțiile statului, pubice și strategice, în luptele politice, dintre Vlad Filar și Plahotniuc.

În ultimile două luni, ministerul condus de Dorin Recean intră a doua oară în campaniile lui Mocanu, prima fiind cazul căutării lui Plahotniuc de către Interpol, iar acum un presupus caz de omor, despre care încă nu cunoaștem cine a tras din armă, dar presa tirază numele Procurorului General.

Amintesc că, din cazul ”Wanted” MAI a ieși cu imaginea destul de șifonată, ”reacționând” la declarațiile unor cumuniști în plenul Parlamentului, dar fără a da cu trecerea peste ”declarațiile” amețitoare a lui Sergiu Mocanu.

Reacția sincronă a lui Filat și MAI este stranie, iar unele informații difuzate de Mocanu sunt la fel de interesante, nu ca mesaj, dar ca sursă. Amintesc că Mocanu s-a declarat de mai multe ori că este șomer. A ”rămas” fără casă, mașină și alte bunuri, după ce Plahotniuc ar fi pus sechestru, într-un proces judiciar (nu mai știu care a fost finalul acelui caz). Cu toate că este șomer, Mocanu primește zilnic informații despre anumite noutăți din bucătăria Alianței pentru Integrare Europeană. ”Scurgerile” de informații sunt la fel de interesante precum activitatea lui Mocanu, de doi ani, până acum.

Straniu este că MAI nu reacționează promt la cazuri grave, anunțate de alte persoane în conferințe de presă, dar reacționează fulgerător la ce spune Mocanu, susținând o conferință de presă în zi de Dumincă, pe când putea să dea un comunicat către sursele media și persoane interesate. Aceasta ar demonstra developarea MAI de partea campaniei agresive, dusă de Mocanu, cu cine știe cu ce suport din spate, atât informațional, cât și surse financiare.

Având acestea petrecute, să înțelegem că asistăm la relansarea tandemului Filat – Mocanu?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii