Ascultă Filat îndemnul lui Merkel să se retragă?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Președintele PLDM, Vlad Filat a fost chemat de urgență de cancelarul german, Angela Merkel.

Liderul european i-a recomandat lui Filat să se retragă și să-l lase în pace pe Leancă, pentru că Germania susține întru totul Guvernul condus de actualul premier, iar acuzațiile împotriva acestuia trebuie să fie ridicate.

Despre vizita fulger a informat chiar Vlad Filat, care a postat pe pagina sa de pe Facebook că Merkel susține Guvernul Leancă. Un comunicat asemănător a fost distribuit și presei, unul foarte sec, lipsit de conținut consistent, și în care nu se mai spune nimic despre relațiile Republicii Moldova cu Germania. Pe vremuri, Filat se lăuda după fiecare vizită că a discutat despre viitorul Moldovei, iar de această dată el ne spune că a fost o discuție îngustă, despre relațiile PLDM-CDU.

Anterior, Filat a mai primit semnale de la liderii europeni să se retragă și să lase Moldova în pace, pentru că asupra sa planează prea multe acuzații și deja ies la iveală prea multe documente și scheme de delapidare a Republicii Moldova, care pătează imaginea Europeni și a parcursului european al Republicii Moldova. Un astfel de sfat a primit și de la Băsescu, însă se vede că Filat nu a dat ascultare și a fost chemat la covor în Germania, în biroul lui Merkel.

Filat a intrat în vizorul liderilor europeni ca un politician corupt, cu imagine pătată, care nu mai poate fi ținut în cercurile celor mai importanți oameni. Cu toate acestea, Filat încearcă să împingă ideea că el este garantul integrării europene, deși cunoaște despre îndemnurile primite de la europeni să părăsească scena politică.

Acum, după ce a primit încă o palmă pe obraz de la Merkel, Vlad Filat va da ascultare și se va retrage, ori va începe să se compoarte altfel cu liderii europeni și în genere cu Europa? Merkel i-a spus clar că numele său nu trebuie să apară nici pe lista electorală, pentru că nu are ce căuta acolo! Cauzele au fost alimentate inclusiv de ultimele dezvăluiri despre implicarea lui Filat în furtul de la BEM și Aeroport, precum și de acele transferuri de milioane în conturile firmelor administrate sau afilitate de fostul premier, demis pentru corupție și trafic de influență.

Apropo, priviți atent la fața lui Filat și veți vedea cât de chinuit și supărat este alături de Merkel. Se vede că a luat-o bine, peste cap și gură!

Citiți și: EXCLUSIV. Ședință urgentă la PLDM după dezvăluirile despre jaful de la BEM! Iată ce au făcut omuleții verzi

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii