Asasinarea lui Ţurcan vine să destabilizeze AIE în preajma turului doi

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Blogul lui Andrei Fornea

Igor Turcan, seful staff-ului electoral al lui Mihai Godea, totodata Presedintele Federatiei de Tenis a Moldovei, a decedat astazi, dupa ce o masina cu nr de inmatriculare rusesti a exploadat in preajma sa. Nu prea exploadeaza masinile de la sine in Chisinau, motiv pentru care nu putem spune ca este o simpla coincidenta. Sunt mai multe scenarii care ar putea sta la baza acestui caz extrem de grav pentru Republica Moldova insa unul cel mai aproapiat de adevar – implicarea politica.
Cei care l-au asasinat Igor Turcan vor sa credem urmatoarele: parasind PLDM-ul in luna mai, Mihai Godea a prejudiciat grav imaginea partidului, situatie care s-a reflectat negativ asupra campaniei liberal-democratilor. Pentru ca declaratiile acestuia devin tot mai piparate iar adeptii lui Godea par sa se inmulteasca, fostii colegi de partid ar fi recurs la asemenea gest pentru ai stopa avantul lui Godea, dar si pentru a le da o lectie celor care ii stau in spate. Nu putem crede in aceste prostii, dar putem constientiza faptul ca exista tangente clare.

Cei care stau in spatele acestui asasinat au ales o cale buna de a provoca cearta intre electoratul de dreapta, si in special intre Godea si Filat, cearta care urmeaza sa se rasfranga asupra turului doi al alegerilor din Chisinau si sa se soldeze cu infringerea lui Chirtoaca. Cu trei zile inainte de alegeri am avut un offline cu Mihai Godea. Acesta si-a exprimat clar nemultumirea fata de Filat dar nu a incercat sa-l denigreze asa cum fac adevaratiii tradatori ai partidelor. Nici Filat nu l-a criticat direct pe Godea facand mereu trimitere la asa zis-ul „papusar”. Cert e un singul lucru: vor fi doua saptamani fierbinti cu o miza salbatica, iar focul pare sa fie aprins de de cei care vor victoria cu orice pret.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii