Asasinarea lui Mocanu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ar fi ultima soluţie a lui Plahotniuc…

Nu prea înţeleg, cum să fii unul din cei mai puternici, influenţi şi bogaţi oameni din ţară şi să laşi un “măscărici” să-ţi lezeze onoarea, să te condamne pe nedrept, să te acuze cu aberaţii, etc.

Mă refer la Plahotniuc, care de aproape 4 ani e în gura lui Mocanu, cu etichetarea – epicentrul mafiei locale. Dacă într-adevăr e aşa, de ce mafiotul nr.1 nu ia măsuri. Eu, dac-aş fi, l-aş strivi ca pe-un vierme. El nu o face. De ce?

Ar exista câteva scenarii.

În primul rând, Mocanu e omul lui Plahotniuc. Călăuzit după proverbul – ce nu te omoară, te face mai puternic – acuzaţiile lui Mocanu îşi au locul bine-meritat. Fiind pus în postura de torţionar permanent, acesta are rostul să-l facă invincibil pe Plahotniuc. Invincibil, deoarece acuzaţiile se dovedesc a fi fără temei, iar acuzatul se iveşte ca un erou, mai curat ca niciodată.

În al doilea rând, Mocanu este omul lui Filat. Pentru a scăpa de concurenţa, în special, economică, premierul şi-a “angajat” o gură-spartă, cu un trecut dubios (comunist), cu scopul de a-l păta necontenit pe Plahotniuc. Pentru a camufla acest scenariu, Mocanu trebuie să mai arunce, din când în când, câte-o săgeată spre premier.

În al treilea rând, Mocanu este plătit de alţii (comunişti, extraparlamentari), care din dorinţa de a ajunge la putere, murdăresc alianţa şi patronii acesteia. Azi Plahotniuc, mîine Filat, poimâine Ghimpu, etc.

Oricum n-ai da şi câte scenarii n-ar exista, persoana direct vizată e Mocanu. Există cel puţin două scenarii, în care s-ar cere capul acestuia. Mă rog, contemporan vorbind, ar fi explozia lui.

Martor ne e timpul…

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole