Așa grăit-a Barroso

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Calitatea vizitelor oficiale în Moldova crește.  Manuel Jose Barroso e primul Președinte al Comisiei Europene care vine la Chișinău.

Dar pe lângă contextul istoric, persoanele care scriu și editează discursurile liderului european au întâlnit cuvântul „Moldova” de mai multe ori în 2012 decât în orice an. Și nu doar mesajul standard: ”We will help you”.

Pentru a putea intui ce va spune Barroso în discursul lui de la Chișinău putem urmări retorica sa de la început de an.

Timeline Barroso și Moldova

19 ianuarie 2012În timp ce Eugen Caras i-a prezentat scrisorile de acreditare lui Barroso.

Barroso a salutat angajamentul Republicii Moldova față de reformele europene, care apropie tot mai mult Moldova de UE. A subliniat importanța procesului de asociere politică și integrare economică al RM în raport cu UE. A reiterat sprijinul UE, care l-a menționat și prin 2011, pentru realizarea parcursului european oferit prin intermediul Programului de Asistență al Parteneriatului Estic, precum și a asistenței macro-economice.

A arătat angajamentul UE pentru contribuirea la soluționarea durabilă a conflictului transnistrian în cadrul negocierilor oficiale în formatul 5+2.

Continuare pe Bloguvern

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii