Argumente desființate de referendumul găgăuz

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Referendumul este ilegal.

OK, am înțeles asta. Odată ce este ilegal cineva trebuie tras la răspundere pentru această ilegalitate. Nu?! Cine va fi sancționat pentru pentru organizarea lui? Vorbim aici de samavolnicie, uzurpare, de confecționarea ștampilelor false sau poate act terorist (statul fiind silit să se abțină de la semnarea unor acorduri internaționale) ? Ce învinuire vor folosi procurorii, odată ce pentru dânșii e la modă vorba: victimă să fie, că articole găsim?

Ah, în Republica Moldova încă n-au fost trași la răspundere cei care i-au maltratat pe tineri pe 7 aprilie, n-a fost tras la răspundere nimeni după Pădurea Domnească când a murit un om. Credeți că va fi sancționat cineva pentru un amărât de referendum pe o temă atât de filosofică pentru omul simplu: Uniunea Europeană sau o inexistentă Uniune Vamală ?

Cine a finanțat ?

Statul nu a dat bani pentru organizarea referendumului. Bașcanul s-a plâns de asta. Au găsit un sponsor! Cum aduce cineva peste 1 milion de lei în țară fără a-i declara destinația? Pe ce conturi s-au făcut tranzacțiile? De-ar fi aceasta singura spălare de bani din țară poate că ar fi de mirare, dar la cât de profundă e corupția și câte alte milioane se spală prin întreprinderile de stat pe cine să mai deranjeze un milion în plus sau minus.

Ce face societatea civilă ?

Se comportă calm. CALM este prescurtarea de la Congresul Autorităților Locale din Moldova. Cică nu este un for politic. Cei din CALM spun că reprezintă toate autoritățile locale din Republica Moldova. Care este încrederea celor din CALM în primarii din Găgăuzia? Cât vor mai conta, de azi înainte, primarii găgăuzi în această platformă, odată ce-și pun semnătura pe documente ilegale (procesele verbale semnate de aceștia pentru a confirma “legalitatea” referendumului).

continuare www.dancaranfil.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii