Apusul dragostei dintre platforma DA și PAS

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ne-am ales cu ce am ales. Oricât de mult ne-ar irita, în scurt timp, Igor Dodon va ocupa fotoliul de președinte. Staff-ul socialiștilor bea șampanie, în timp ce echipa candidatului Maia Sandu mai rămâne pe baricade pentru a lupta deja între ei. Dragostea dintre PAS și platforma DA se pare că s-a terminat. A început lupta pe cont propriu, Lupta pentru fotoliile din Parlament.

În cazul învingătorilor, fiecare încearcă să-și asume meritele. În cazul pierdanților, nimeni nu vrea să-și asume înfrângerea, întrucât e mai simplu să pasezi responsabilitatea. Liviu Vovc, unul dintre vicepreședinții partidului DA acuză membrii PAS, inclusive pe Maia Sandu de aroganță și șantaj. Potrivit acestuia, candidatul comun a pierdut pentru că organizațiile teritoriale PAS refuzau să meargă la întâlniri cu alegătorii.

„Draga Maia, am scris aceste cuvine ca să înțelegi că încăpăținarea nu este o soluție. Fără partid, fără acoperire media, fără nimic … pe cine ați contat? Facebook? Declar de proprie răspundere: este prima și ultima dată când dau în mâinile altcuiva munca pe care am făcut-o mai mult de un an. De azi înainte suntem pe cont propriu. Fără analize „științifice” noi am reușit mult mai multe în ultimul an”, a scris Liviu Vovc pe pagina sa de Facebook. Îndrăzneț. Nu? Eu cred că omul a fost sincer. Pe durata campaniei a dat dovad[ de absteneneță ca a doua zi, în fucție de rezultatul alegerilor, să se răcorească. Doar că la scurt timp postarea a dispărut. Probabil a fost “rugat” de finanțatori să-și schimbe părerea.

Apusul dragostei platonice dintre DA și PAS se confirmă și prin atacul lui Alex Cozer. Acesta pe la prânz se arăta deranjat de faptul că Maia Sandu… tace. „Îmi pare rău s-o spun, dar e lipsă de responsabilitate ca la mai bine de 12 ore de la rezultatele alegerilor să nu vii cu nicio reacție. Un candidat la funcția de președinte, chiar dacă pierde, trebuie să se comporte mult mai matur și să-și expună viziunea, indiferent de care este ea”, a scris Cozer.

Deși a pierdut, pe termen lung, Maia Sandu ar avea de câștigat. PAS s-ar putea menține la înălțime până la parlamentarele din 2018, dacă va avea curaj să riposteze atacurilor platformei DA. Pentru că, fiți de acord, Andrei Năstase va încerca să-și ia electoratul înapoi de la Maia pentru parlamentare. În Parlament sunt 101 fotolii, nu unul ca la prezidențiale. Așa că ar trebui să ne așteptăm la o luptă acerbă pe acest segment de centru-dreapta.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole