Andrei Nastase vrea sa o elimine pe Maia Sandu, in special cu ajutorul Trustului finantat de Topa

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Vreo doua zile in urma a fost lansata invitatia la un protest stradal impotriva actualei guvernari. La conferinta de presa a fost si Maia Sandu, presedintele Partidului Liberal Democrat reformat, uupss, presedintele /pas/. Insa duduia pitica a lui Filat a fost ghemuita in coltul prezidiului, asa incat sa fie pus in evidenta doar Andrei Nastase.

Modul cum oamenii au fost aranjati la masa a dat de inteles cine este „barbatul” si cine este „femeia” opozitiei finantate din banii furati de la BEM. La fel, demonstreaza si o excludere a Maiei Sandu din cercul Nastasilor, ea fiind invitata acolo si umilita intentionat in fata intregii tari si a „echipei”.

Evident, pentru ca sunt cu ochii pe ei, eu nu am trecut cu vederea peste fapta badarana a lui Andrei Nastase. Imediat am sesizat faptul, ca el vrea sa o elimine politic pe Maia Sandu, deoarece vede in ea un concurent real pe dreapta. Andrei a inteles, si probabil a explicat acest pericol inclusiv la Frankfurt, ca nu pot exista doi lideri pe dreapta, mai cu seama in fruntea unora si aceleasi declaratii critice si actiuni indreptate impotriva guvernarii.

Din motivele de mai sus, intelegand gravitatea problemei electorale, fiind deja discreditat in calitate de lider al Platformei si Partidului DA, Andrei Nastase si-a restartat functia de Presedinte al Consiliului Marii Adunări Naţionale, care este o platforma de unde el poate sa reporneasca oricand pe o noua cale politica. Insa, pentru a iesi in castig politic, acum finul criminal al lui Topa nu vrea sa fie asociat cu vreo figura politica, inclusiv nici cu Maia Sandu, concurenta lui directa. Andrei se vrea din nou Prinț, iar din aceasta pozitie sa reinceapa demersurile electorale pentru functia „barbateasca” de Rege al fundurilor umede (#CuruUdNuArde).

Pentru ca a ramas mai putin de doi ani pana la urmatorele alegeri parlamentare, care vor fi organizate in 2019, Andrei Nastase a inclus si Jurnal Trust Media in razboiul cu Maia Sandu. Astfel, cine urmareste postul, deja puteti vedea cum liderul /pas/ este pus in umbra, pe cand Andrei Nastase este prezentat zilnic in calitate de salvator al poporului.

Bunaoara, trustul lui Topa a bagat stiri despre conferinta de presa privind anuntarea protestului, insa au pus titluri de genul: „Consiliul Marii Adunării Naţionale îndeamnă cetăţenii să iasă la PROTEST pe 17 septembrie: „Doar cu o societate consolidată putem face faţă situaţiei dramatice în care ne aflăm”. La fel, in stirea au mai scris: „În cadrul conferinţei de presă, preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase, a făcut un apel la unitate către toţi cetăţenii Republicii Moldova.”.

Deci atentie. Trustul lui Topa nu spune ca si /pas/ invita oamenii la protest, iar in titlu este citat cu lux de amanante doar Andrei Nastase, chiar daca la conferinta au fost doi „lideri” politici. Mai mult, in corpul stirilor publicate de trust sunt puse accentele pe Consiliul Marii Adunari Nationale (un consiliu inventat in WC-ul Jurnal TV) si pe Andrei, presedintele acestui organ dubios. Maia a fost bagata tocmai in coada noutatilor, fiind si ea citata putin de tot.

Asadar, in prezent suntem martorii unui razboi politic declansat de Andrei Nastase. Dar Maia Sandu nu vrea sa cedeze si nici nu vrea sa inteleaga in ce situatii penibile o sa ajunga la brat cu Andrei. Ea se tine ca un curnuț de coada vacii, mai ales acum, fiind aproape de o noua campanie electorala istovitoare.

Apropo, cum zice Dodon, Andrei Nastase se razbuna in prezent si pe retragerea sa in favoarea Maiei Sandu. Iata din acest motiv electoral, care a fost unul umilitor si rusinos, Andrei o sa joace acum fosrte dur si pana la sange. El nu o sa mai cedeze in fata unei fuste scurte, pentru ca in politica nu exista gentlemeni care sa permita femeilor candidate sa treaca inainte. Gata cu manierele frumoase!

Dupa cum am scris si doua zile in urma, Maia Sandu ar trebui in regim urgent sa apuce un nou drum politic, tot pe dreapta. Dar, pana nu e tarziu, e timpul sa propuna solutii pentru dezvoltarea tarii, nu sa arunce slogane desarte impotriva Guvernului si a lui Plahotniuc. Or se stie ca Topa a incercat tema „Plahotniuc răul” si prin intermediul Miscarii Antimafie a lui Mocanu dar nu i-a mers. A mai incercat si cu Andrei, insa la fel nu a reusit sa atinga succesul. Nu vreau sa-l apar de liderul PDM, dar este clar faptul, ca nimeni nu castiga mandate daca stiu doar sa atace si nu propun nimic in loc.

Comentarii