Andrei Năstase se teme deja să-și mintă susținătorii faţă-n faţă și o face on-line

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Actorul Andrei Năstase deja nu mai riscă să-și mintă adepții faţă-n faţă, ca pe timpurile “bune” ale Demnității și Adevărului. Preferă să treacă pe zona on-line. E mai comod și mai sigur. Nu o poți lua la moacă de la cei pe care iai dezamăgit.

Ultima invenție a păpușii criminalilor fugari Țopa, un denunț pe numele lui Vlad Plahotniuc. Cu alte cuvinte, o inițiativă de a semna online o petiție către organelle de anchetă din Romînia.

Deschide.Md scrie că “Andrei Nastase îndeamnă cetăţenii RM să semneze un denunț pe numele lui Vlad Plahotniuc pentru a declanşa o investigaţie internaţională a jafului din băncile moldoveneşti. În acest sens, Platforma DA a elaborat un model de demers pentru a fi semnat și depus în România la Direcția Națională Ancticorupție (DNA), Parchetul General și la Serviciul Român de Informații (SRI).

Redacția Deschide.MD a încercat să obțină niște comentarii din partea instituțiilor de la București, însă reprezentanții lor ne-au spus că nu se pot expune atâta timp cât pe adresa lor nu a ajuns un astfel de denunț.

În aceste condiții, l-am rugat pe judecătorul Cristi Danileț, tot el membru al CSM București, să ne comenteze prin prisma cadrului legal intenția Platformei DA. L-am rugat, deasemenea, să se expună vizavi de puterea juridică a acestui denunț în cazul în care un astfel de document va fi totuși depus la DNA, SRI și Parchet.

Magistratul ne-a spus că un denunț trebuie depus în scris și trebuie să fie semnat de cel care îl întocmește. Totuși, formularea cu rea-credință a unui denunț, adica învinuirea adusă în mod nefondat cuiva, poate atrage sancționarea semnatarului.

Cristi Danileț mai spune că ”petițiile on-line nu au niciun efect juridic. Cel mult Parchetul se poate sesiza din oficiu dacă constată că anumite fapte descrise în mediul public (la TV, in ziare, pe internet) sunt credibile”.

La precizările reporterului Deschide.MD că acest denunț se planifică a fi depus oficial la DNA, Parchet și SRI, Cristi Danileț a comentat:

”Atunci, denunțul îl poate semna numai o persoană care știe despre comiterea unei infracțiuni și care va fi audiată ca martor. Cum ar putea cei chemați prin internet să semneze, apoi să facă declarații în calitate de martor la procuror? Chestiunile juridice sunt serioase și nu trebuie amestecate cu cele politice. Sincer, mi se pare ciudat să ceri semnături unor oameni care probabil vor trebui audiați la procuror pentru că semnează denunțul. În plus, nu aș vrea să se creada ca dacă semnează 100.000 oameni pe internet ar conta mai mult pentru procurori. Tot ce contează sunt faptele descrise în denunț, nu numărul de semnaturi. Juridica nu e plebiscitara, prin urmare nu părerea oamenilor contează”.

De fapt, reiese că Andrei Năstase, cu bună știință, din nou își minte puținii susținători. O face, la fel ca și în cazul mamei sale, fără demnitate și adevăr. O face la fel ca și trustul Jurnal, care e deprins să arunce informații false, iar cînd vine timpul să prezinte probe și să poarte răspundere, se ascunde după ușile biroului.

Minciuna și lașitatea este caracteristică întregii găști finanțate de fugarii criminali, oligarhii Țopa. Chiar și “eroii”, apăruți peste noapte, Sergiu Sagaidac și Mihail Gofman. După mai multe învinuiri, lansate la posturile de televiziune de buzunar, Jurnal și TV7, au fugit de presă și organele de anchetă, care doresc să investigheze informațiile pe care le dețin. Precum e liderul aferiștilor politici așa și și rândurile. Iuți la aruncat zoaie și bir cu fugiții cînd trebuie de prezentatr dovezi.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole