Andrei Năstase sare în apărarea lui Platon, declarat raiderul numarul unu din CSI

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Astazi de catre judecatoria Centru, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare.
Judecătorii au mai decis să fie înstrăinate anumite bunuri ale inculpatului în folosul Băncii de Economii care a fost prejudiciată cu 869 224 863 de lei și 76 de bani.
Printre bunurile care vor fi înstrăinate se numără 63,89% acțiuni ale BC „Moldindconbank” SA, 83,12% acțiuni ale „Asito” SA, 87,27% acțiuni CA Alliance Insurance Group, dar și două apartamente situate în sectorul Botanica al capitalei.

Avocaţii sai au declarat că vor contesta decizia şi că, în curând, Veaceslav Platon va prezenta „documente care confirmă cine este cel mai principal în această ţară”.
Totodată, avocaţii lui Platon au precizat că vor merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Conform Ziarului de Garda:”De-a lungul anilor, acesta a fost acuzat de participarea la diverse scheme dubioase, fiind poreclit „raiderul nr. 1 din CSI”.  În special prin intermediari, Platon deţine afaceri în R. Moldova, Ucraina şi Rusia.

Platon este vizat şi în dosarul „spălătoria rusească”. Prin intermediul sistemului judecătoresc din R. Moldova au fost scoase din Federația Rusă 22 de miliarde de dolari, timp de patru ani. Banii au ajuns în conturile a peste cinci mii de companii din 96 de țări”.
https://www.zdg.md/stiri/stiri-justitie/cine-este-veaceslav-platon-condamnat-la-18-ani-de-inchisoare

Pina aici totul clar, insa cu ceva timp in urma Andrei Nastase sare in apararea lui Platon si plaseaza pe pagina sa de facebook urmatorul text:
“În 2013 îi deconspiram pe Plahotniuc și Platon ca beneficiari ai spălătoriei rusești de zeci de miliarde de dolari realizată în paralel cu atacurile raider cu complicitatea lui Tănase, Muruianu, Colenco, Poalelungi, Draguțan, Harunjen, Pleșca, Zubco, Gurin și atâția zişi judecători, executori, procurori.

Din toți ăștia, Plahotniuc l-a ales pe cel mai periculos pentru siguranța sa, pe Platon, să-l condamne și să preia proprietățile acestuia pentru sine, nu pentru țară,, să-și facă capital și PR politic la sărbători sfinte, călcând în copitele sale murdare Convenția Europeană a Drepturilor Omului, Constituția și Codurile țării.

Pentru dezmățul lui Plahotniuc din justiție niște mici și niște boico vor fi avansați la curți mai înalte, iar Moldova va fi condamnată într-o zi la CEDO. Și va plăti pentri mizeriile lui Plahotniuc, pe care gândul la o justiție corectă și echitabilă îl înspăimântă”.

Curat murdar, ar fi spus eroul lui  Caragiale.
Pai cum vine asta? Nastase, fara sa cunoasca dosarul, probele, fara sa fi citit sentinta motivata de condamnare , deja si-a facut o opinie, ca e dezmat, si ca Moldova va fi condamnata la CEDO?

Despre legaturile clanului Topa/Nastase cu Platon s-a mai scris in presa, dar acum vedem si semnele de ajutor reciproc.
Prin actiunile comune cu partidele proruse, PSRM, PN si PCRM, Nastase deja a adus Partidul Platforma DA sub 3% in sondaje.
Astfel, Nastase si-a mai aratat odata adevarata fata de profitor politic.

Comentarii