Andrei Năstase fugărit de Ţopi…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Tot aşteptam când fugarii din Frankfurt vor înţelege că Andrei Năstase, finul unuia dintre Ţopi, nu mai este credibil şi s-a „desumflat”. Ieri mass-media ţopească postează un material foarte interesant. Andrei Năstase: „Suntem în pragul unei catastrofe; Voi prezenta o dovadă importantă în economia unor dosare penale”. Despre faptul că deţine nişte informaţii „uluitoare” nimic straniu nu este. A mai strigat în gura mare că el este mesia ca până la urmă să înţelegem că este un balabol, profitor şi o marionetă dirijată de oligarhii fugari Victor şi Viorel Ţopa. Mai avem unul din acelaşi aluat şi aceiaşi teapă, ce strigă în permanenţă că deţine documente compromiţătoare. Un Năstase şi un Usatîi – doi lei părechea. Se merită unul pe altul. Care şi de la cine s-au infectat cu virusul balabolismului rămâne să vedem?

Pe reţelile de socializare am văzut că Andrei Năstase şi-a petrecut sărbătorile de paşti alături de familie. Undeva prin preajma Frankfurt-ului. În casă procurată încă prin anii 2000-2001, din leafa de procuror. De fapt, dânsul aşa şi nu a răspuns la întrebarea de unde un procuror a avut bani să-şi cumpere o casă în Germania? Eu intuiesc că sursa de acoperire financiară a fost „mulţumirea” viitorului său naş pentru „destrămarea” dosarului acestuia.

Faptul că a fost plecat din Moldova nu este o invenţie a „gurilor” rele. Chiar el ne spune că decolează şi revine în Moldova. Dar nici aceasta nu este ceva ieşit din comun. Se pare că trecând la sfânta „împărtăşanie” sub poala naşului, Andrei Năstase a fost pus în situaţia să bată mătanii şi să se pocăiască în faţa lor. Păcatele Năstaşilor sunt atât de mari, încât Ţopii i-au ordonat să se dea la o parte, deoarece nu mai are nici o putere de convingere în faţa cetăţenilor. Acţiunile comune a lui Năstase cu Usatîi au compromis imaginea finului ţopilor întratâta încât Ţopii, finanţatorii tuturor protestelor din Moldova din ultimii ani, caută un alt Mocanu, un alt Năstase. Cine le ia locul? Cine mai doreşte să devină o marionetă?

Năstase pleacă

Dacă Năstase a ajuns să se roage ca cineva să-i ocupe locul de lider protestatar, atunci situaţia este critică. E gata să plece în spate, paşi buni în spate, doar că cineva să continuie protestele. Naşul pe semne i-a încriminat lipsa de „Capacitate, Calitate şi Voinţă” în tot ceea ce a făcut până acuma, altfel el nu puncta calităţile viitoarelor marionete ale ţopilor. Încă ceva, Năstase se plânge că „societatea civilă” e în pragul unei catastrofe. Posibil. Numai că Năstase a uitat să puncteze a cui societate civilă e în prag de dezastru. Să fi oare acea „societate civilă” ce a fondat Mişcarea Platforma DA? Acea societate civilă ce au pornit protestele în PMAN ca pâbă la urmă să înţelegem că a fost o mişcare de promovare a lui Năstase? Să fie oare acea societate civilă hrănită pe vremea lui Filat din fondurile de la Guvern, apoi să treacă la finanţări de la oligarhii fugari şi retraşi din Moldova? Observaţi câtă „societate civilă” avem în Moldova? Mesajul a fost anume pentru această societate civilă.

Toată gaşca ţopisto-kgbistă a înţeles că vizita în SUA a lui Vlad Plahotniuc şi mesajele de susţinere adresate guvernului de la Chişinău din partea administraţiei de la Washington, ar putea pune cruce pe toată afacerea politică a Ţopilor iniţiată de aceştea în frunte cu Năstase. Mocanu a fost „aruncat” de Ţopi în groapa politică a Moldovei. Lui Năstase i se citeşte „prohodu” şi acesta e un cadavru politic. Care v-a fi următorul „botezat şi cununat” de Ţopi drept lider protestatar din Moldova? Aventura continuă şi circul la fel…

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole