Andrei Năstase comandant de sectă sau cum se naşte cultul personalităţii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Deşi trăim în veacul XXI, la o distanţă de 25 de ani de dictatura bolşevică, o parte dintre concetăţenii noştri au rămas încă acolo, în era dicaturii, sub influienţa cultului personalităţii. Aşa au murit buneii lor în era stalinismului, au trăit părinţii lor în socialismul brejnevist, acuma au ajuns ei să mai crească un „ОТЕЦ НАРОДОВ” – „părinte al popoarelor”. Dedicându-le ode, închinându-se, venerând indivizi de teapa lui Năstase, Republica Moldova riscă cu adevărat să ajungă o Coree de Nord sau o Cubă în inima Europei.

Să nu credeţi că toate cele expuse mai sus sunt invenţii sau o denigrare a imaginii năstaşilor, voi posta şi dovezi video şi imagini ce demonstrează aceasta.

Ieri în PMAN a avut un incident foarte grav după părerea mea – a fost atacat, cu aplicarea forţei un jurnalist de către persoanele din anturajul lui Vasile Năstase. Tot materialul video îl găsiţi AICI. Rog să atrageţi atenţia că, numai Năstase semnalează că ceva nu-i convine „sectanţii” şi pornesc la atac. Oare atât de zombat să fii să nu-ţi dai seama că eşti folosit şi manipulat? Anume de aceasta profită Năstaşii şi finanţatorii acestora. Ei înţeleg că gloata prostimii are nevoie de păstor cu bici şi fluier. Ei consideră că biciul e folosit împotriva celor ce vrea să sfâşie turma deaoarece fluieratul le mângâie urechea.

Starea lucrurilor în raport cu Andrei Năstase este şi mai gravă. Pe reţelile de socializare platformiştii deschis au trecut la „ridicarea” în slăvi a celui ce permanent este lider la ceva şi a cuiva. Lider a Mişcării civice Platforma DA, lider a Adunărilor naţionale din PMAN, lider a forumurilor civice, preşedinte a partidului Platforma DA, mai nou se vrea şi Preşedinte de ţară. Andrei Năstase are dificienţi mintale la acest capitol. Aşa se nasc dictatorii. De fapt că individul se vrea e una, iată că are adepţi care îl venerează este mai grav. Platforma DA se transformă într-o sectă. Platformiştii îl venerează pe Năstase, iar aceasta miroase deja a – Cultul personalităţii…

Năstase comandante

Făcând referinţă la Andrei Năstase prin intermediul pronumelui personal „el”, un lider al platformei de la Ungheni pe nume Gheorghe Petic îl scrie cu majuscule. Acest Petic, îl crede pe Năstase Dumnezeu – îl avem pe EL, iar EL ştie ce are de făcut. – Bă nene, eşti dus cu pluta rău de tot. Se face o impresie că Andrei Năstase pe vremea când purta cravata de pioner şi insigna de comsomolist avea un vis, să ajungă „Comandante” ca Fideli Castro. Vis implinit – turma îl numeşte „Comandante”. Nepoţeii lui Stalin şi Fideli Castro de Cuba readuşi la viaţă. Epoca comunistă a lăsat urme grave un psihica acestora.

Dă-le Doamne minte…

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole