Anatol Petrencu un trădător de ţară sau o marionetă?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ultimul articol al profesorului universitar, dr. habilitat Anatol PETRENCU ne pune pe gînduri ce itenţie are d-lui cînd postează asemenea articole? Nu am nimic contra unei opinii sau a unei idei, dar atunci cînd un cetăţean al Republicii Moldova se exprtimă cu sintagma „gruparea moldoveniştilor primitivi din Republica Moldova” te pune pe gînduri că el are o rea intenţie de a defaima sau a agresa verbal pe cei care se identifică drept MOLDOVENI, drept cetăţeni ai unui stat independent şi suveran Republica Moldova.

Are oare dreptul un politician să facă „una cu pămîntul” o parte a societăţii numai din cauză că ceia ce împărtăşesc ei nu coincide cu părerea lui? Halal de aşa politicieni. Nu vă face faţă. Ori goana după electorat vă face să vă intensificaţi atacurile asupra MOLDOVENILOR şi REPUBLICII MOLDOVA.

Citat din articolul d-voastră: – „… privind pretenţiile de reprezentare a 80 % din populaţie (adică, deşi un grup mic, totuşi moldoveniştii de peşteră reprezintă interesele a tocmai 80 la sută din populaţia băştinaşă!) sunt gratuite: nimeni nu va împuternicit să scrieţi în numele altor persoane din RM…”

D-le Petrencu cine v-a permis d-voastră să numiţi anume 80% din populaţia ţării „MOLDOVENIŞTI DIN PEŞTERĂ”? Vă aduc la cunoştinţă că, anume 80,2% din populaţia Republicii Moldova pledează pentru aceia ca România şi Republica Moldova să se dezvolte ca state independente, în aşa mod pledînd împotriva unirii celor două ţări (conform barometrului GeoPol din martie anul curent). Nu cred că în timp de 2 luni procentul lor s-a deminuat. Acest lucru îl cunoaşteţi destul de bine, dar oricum încercaţi să vă impuneţi părerea la o societate întreagă. Am să vă citez: ” nimeni nu va împuternicit să scrieţi în numele altor persoane din RM”. Sunteţi vice-preşedinte a Partidului Liberal, aveţi un electorat de 10-12%, vorbiţi din numele lui şi nu vă asumaţi responsabilitatea pentru întreg poporul. Încă ceva dacă cunoaşteţi matematica apoi 12% < 80%. Pricepeţi diferenţa. Un reprezentant al 12% insultă 80%, pentru care unirea este străină, pentru care unioniştii prezintă un pericol pentru statalitatea statului lor etc. Ceea ce promovaţi d-voastră „miroase” mai mult a trădare de ţară, decît a grijă faţă de interese naţionale sau sunteţi încă o marionetă în mînile celor care îşi doresc cu orice preţ distrugerea acestui stat?

Am să vă adresez cîteva întrebări sper să primesc un răspuns:

1. Cetăţean al cărui stat sunteţi?;

2. Cine sunt pentru d-voastră cetăţenii Republicii Moldova?;

3. Cine sunt în opinia d-voastră cei care se declară MOLDOVENI şi se împotrivesc unirii României cu Republica Moldova?;

4. Care este viitorul Republicii Moldova în următorii 5, 10 sau 20 de ani după părerea d-voastră?;

5. După părerea d-voastră cum trebuie de procedat cu trădătorii de neam şi ţară?

Sper că veţi da răspuns la aceste întrebări ca să afle toată lumea poziţia d-voastră civică…

Comentarii

Veaceslav Burlac

Veaceslav Burlac

Am absolvit Colegiul de Medicină din oraşul Bender. În prezent fac studii la facultatea Business şi Administrarea Afacerii la Universitatea Agrară. Din 2001 sunt director a unei mici companii din Chişinău. Prin intermediul bloggului aş dori să înc...

Ultimele articole