Analist Rus: Republica Moldova şi Ţările Baltice vizate de expasiunea rusească

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Analistul rus Andrei Piontkovki  scrie în cadrul unui amplu articol că scopul lui Vladimir Putin este refacerea fostului spaţiu sovietic.

În acest sens următoarele state vizate de lista de la Kremlin sunt Republica Moldova şi Ţările Baltice, deşi ultimele sunt membre UE şi ale NATO.

Analistul rus mai afirmă că scopul principal a lui Vladimir Putin este acela de a discredita NATO şi SUA, ca principali garanţi ai securităţii spaţiului occidental. În acest sens nu este exclus ca liderul de la Kremlin să se folosească de arsenalul său nuclear pentru a ataca ţinte mai mici din Sud-Estul Europei, cu scopul precis de a arăta disfuncţionalitatea NATO.

Se doreşte astfel forţarea status-quo-ului mondial, distrugerea acestuia, Federaţia Rusă urmând a reveni pe scena internaţională ca o mare putere.

Vladimir Putin confirmă toate cele scrise mai sus, el afirmând recent să ruşii şi ucrainienii sunt acelaşi popor. Ori nu putem să ne gândim decât la poporul sovietic, ori asta înseamnă că ameninţarea directă asupra Republicii Moldova există.

Rămâne să vedem ce decizii vor lua în acest sens liderii de la Chişinău, mare parte din ei cu case în cartierul Pipera de lângă Bucureşti. Vor accepta ei varianta corectă şi de revenire la normalitate prin Reunirea cu România sau vor ceda spaţiul românesc de la Est de Prut  pentru a se scălda liniştiţi în piscinele occidentale?

Dacă varianta securizării prin Unire este opţiunea reală, atunci este nevoie la nivel oficial să se înceapă un proces corect de informare asupra acestui lucru şi pregătirea opiniei publice pentru istoria care vine peste noi. Rolul nu poate fi lăsat exclusiv pe seama societăţii civile, capacitatea acesteia fiind limitată de resursele financiare şi de mijloacele de disipare a informaţiei.
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole