AME presupune un risc major

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Motivul pentru care un guvern minoritar, fie el și ”AME” este o idee proastă, ține în primul rând de instabilitatea sa. La fiecare ședință a legislativului riscăm să avem parte de mult circ și puțină muncă. Iar asta înseamnă o implementare bleagă a Acordului de Asociere și o implementare serioasă a hoțiilor unora.

Este de așteptat ca PLDM și PD să mizeze pe voturile celor de la PL și/sau PCRM în procesul de simulare a implementării Acordului. Banii de la UE nu vor mai veni pentru ochi frumoși, fie ei verzi sau albaștri. Iar cum ceilalți, adică putiniștii, nici n-au dat bani până acum, nu-i va opri nimic să investească și mai mult, în următoarele luni, în propaganda antieuropeană și antiromânească. Și tocmai acum, când abia începuseră dezbaterile despre interzicerea propagandei mincinoase a Rusiei la posturile noastre de TV.

AME forțează nota, ignorând sfaturile partenerilor europeni, în speranța că unii dintre membrii PLDM și PD vor fi tolerați în continuare cu hoțiile lor din banii contribuabilului moldovean și european.

Eu am convingerea că ei greșesc. Iar comuniștii și/sau liberalii vor gira oricând o moțiune de cenzură împotriva guvernului AME, generând anticipatele. Iar anticipatele presupun o umflare a socialiștilor, a liberalilor și a social-democraților, respectiv o scădere a liberal-democraților și a comuniștilor. Vom ajunge de unde am plecat, așadar, purtând aceleași discuții și peste câteva luni. Iată de ce, AME presupune un risc major.

Sursa: TudorCojocariu.eu

Comentarii

Tudor Cojocariu

Tudor Cojocariu

Român din Moldova. Absolvent al liceului româno-francez "Gh. Asachi" din Chişinău. Licenţiat în Sociologie (Universitatea București). Master în Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (SNSPA, Bucureşti). Responsabil de proiecte la Departamentul...

Ultimele articole