Am ajuns în Covid și în … ridicol

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Se structurează în mod acerb eșichierul politic în preajma alegerilor prezidențiale, de care – așa cum spunem de ani buni – NIMENI nu are nevoie.

În Programul PNL scrie clar despre aceasta astfel:

”PNL pledează pentru lichidarea institutului Preşedinţiei, introdus în întreg spaţiul postsovietic de către serviciile oculte ale încă nedefunctei URSS, pentru ca succesorul de drept al acesteia, Rusia, prin cercurile sale imperiale, să controleze politica internă şi externă a noilor state independente/postsovietice şi pentru a reduce rolul Parlamentului, ca expresie supremă a voinţei cetăţenilor. PNL condamnă scopul Kremlinului – care nu a recunoscut, şi de facto, Independenţa celui de-al doilea stat românesc – de a nu-şi retrage trupele de ocupaţie de pe teritoriul Republicii Moldova şi de a nu permite, astfel, integrarea acesteia în NATO şi UE prin Unirea cu România, printr-un proces continuu şi intens de apropiere maximă de România, care rămîne avocatul şi suportul firesc al românilor şi al alogenilor din stînga Prutului în demersul nostru proeuratlantic.”

Astfel, în timp ce Parlamentul se face cu totul de râs, zi de zi, discuțiile în societate denotă tot mai multă dezamăgire, neîncredere, disperare și lehamite. În plus – o stare de spirit în condițiile unei epidemii care, conform ”scenariilor statistice”, înflorește frumos și poate concura cu ea doar fenomenul corupției, cea care profită de Covid.

Așa se întâmplă mereu, de 30 de ani, de când Stânga se tot metamorfozează, dar tot Stânga rămâne, iar pretinsa Dreaptă europeană, – alimentată politic, drept model și ca spirit din Est, unde merge la consultări secrete, – este, de fapt, tot o Stângă pro-rusă, doar drapată cu un fals europenism. Și, fiind un curent fals ca identitate și obiectiv, ține și acesta statul, ca și Stânga deschis antiromânească, doar pe loc, patinând și cu perspectiva de a-l depopula, de a împiedica Reunirea cu România.

Mai multe manifestări și acțiuni, organizate de Mișcarea politică UNIREA, sunt orientate exact pentru a le arăta oamenilor pericolele din Est, tot mai grave, în primul rând fiind anularea hotărârii prin care Sovietul Suprem al URSS, în faza ”perestroicii gorbacioviene”, declara nulitatea Pactului criminal Hitler–Stalin, prin care pământul românesc de dincoace de Prut a ajuns ocupat de expansioniștii de la Kremlin.

Nimeni din Parlament nu a reacționat politic la faptul depunerii unui asemenea proiect de lege în Duma de stat a Rusiei și i-am spus unui deputat de prin formațiunile parlamentare, ”circumcizionate” de patriotism, naționalism românesc și de unionism. Nu există în Parlament forțe politice pe care să le deranjeze aceasta. Toți sunt preocupați de … gațcani, adică de stricarea și pierderea majorității parlamentare…

În schimb, tot cei dirijați de prin centre antinaționale dubioase sau racolați de prin Estul hrăpăreț, despre care vorbim, declară pe cine vor ei criminali de război, pentru a fi pe placul celor pe care nu îi formează în spiritul civismului adevărat, al libertății de exprimare și al militării pentru respectarea drepturilor și a libertăților fundamentale ale omului, ci în spiritul acordării doar a votului util pentru manipulatorii de la centru spre Stânga.

De aia și batem pasul pe loc și – de 30 de ani – încă nu am înleles cine suntem, încotro mergem și unde vrem să ajungem. Deocamdată am ajuns în ridicol, dacă nu ar fi atât de trist, și în … COVID! În toate sensurile.

Vitalia PAVLICENCO

Comentarii

Vitalia Pavlicenco

Vitalia Pavlicenco

Preşedintele PNL. Născută la 29 octombrie 1953, Grinăuţi-Bălţi, Republica Moldova Contacte: 069111682, 069119118, tel.german – +491605702646 Distincţii: Ordinul Naţional al Romaniei „Pentru Merit” în grad de Comandor Starea civilă: căsător...

Ultimele articole