Am adresat o reclamație administrației rețelei de restaurante „La plăcinte”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iată conținutul acesteia:

Stimată administrație a rețelei „La plăcinte!”

Vă scrie unul din clienții fideli ai dumneavoastră. De mult timp apreciez bucatele tradiționale românești oferite în rețeaua „La plăcinte”. Sunt foarte gustoase și prețul lor e rezonabil. Există, însă, un aspect pe care l-am observat frecventând rețeaua de restaurate și care mă îngrijorează. E vorba de sulurile intitulate „Din istoria Țării Moldovei”, prezente pe fiecare masă în fiecare local „La plăcinte”. Aceste foi conțin informații neadevărate, chiar mincinoase și prezintă o imagine denaturată a trecutului istoric. Acest lucru poate fi probat de orice istoric de specialitate. Mai mult ca atât, tezele expuse în acele foi vin în contradicție cu interesul național al Republicii Moldova și sunt percepute ca o ofensă la adresa tuturor românilor din Republica Moldova, care sunt băștinașii și etnia majoritară. Pentru mine personal și pentru mulți alți vizitatori ele sunt un motiv de indignare profundă, care adaugă un gust amar în impresia general pozitivă despre rețeaua „La plăcinte”.

De aceea, am decis să mă adresez dumneavoastră pentru a încerca să aflu cine stă în spatele inițiativei de a distribui fișele respective în localuri și, mai ales, cine este responsabil de conținutul acestora. Este lăudabil gestul dvs. de popularizare a istoriei printre clienți, însă e nevoie de foarte multă prudență pentru a asigura veridicitatea datelor prezentate. Altfel, o intenție nobilă poate fi dată peste cap și avea consecințe dezastruoase, mult mai rele decât dacă nu ar fi fost implementată deloc. Solicit respectuos corectarea mesajelor de pe foile informative intitulate „Din istoria Țării Moldovei”, cu consultarea specialiștilor de rigoare, adică a istoricilor.

Vă mulțumesc mult și contez pe înțelegerea dumneavoastră.

Cu stimă,
Iulian Gramațki

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Iulian Gramațki

Iulian Gramațki

Doctorand în economie la Goethe Universität Frankfurt; licențiat în Administrare de Business și Științe Politice la Saint Louis University Madrid; membru al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale și al Platformei Civice „Acțiunea 2012”. Cunoști...

Ultimele articole